Головна Новини Суспільство події Журналісти дослідили реєстри і з’ясували, що Міноборони й досі купує військову форму "від Гринкевичів"
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналісти дослідили реєстри і з’ясували, що Міноборони й досі купує військову форму "від Гринкевичів"

За інформацією журналістів, Міноборони нібито досі купує форму для військових «від Гринкевича», яка може бути неякісною

12 серпня 2024, 18:21
Поділіться публікацією:

Після скандалу із постачанням нібито неякісної форми для ЗСУ фірмою ТОВ "Будівельний Альянс МОНТАЖПРОЕКТ" львівського бізнесмена Романа Гринкевича, Міноборони заявило про розірвання з компанією всіх державних контрактів. Втім, як з’ясували журналісти, згідно із документами про постачальників військові форми Міноборони, відповідні державні замовлення серед інших виконує компанія  ТОВ "ЮДЖС" з реєстрацією у Вінницькій області, повідомляє сайт Депо.

Журналісти дослідили реєстри і з’ясували, що Міноборони й досі купує військову форму "від Гринкевичів"

Форма для ЗСУ

За інформаціє видання, ця фірма постачає міністерству оборони літні польові костюми, і за 2023 рік звітує про отриманий рекордний дохід у розмірі 374 606 600 грн. Статутний капітал компанії при цьому складає всього 5000 грн., відзначають журналісти.

При цьому, у матеріалі видання йдеться про те, що головним бенефіціарним власником ТОВ "ЮДЖС" вказана Гебер Рената Вікторівна.  До липня 2024 року ця сама особа керувала ще однією  компанію — ТОВ "РМК „НОВОТЕХ"", і зараз вона ж володіє  ТОВ "ГАЗПРИЛАД". Обидві фірми пов'язує один і той самий "видалений бенефіціар" - Сидоренко Віктор Васильович. 

Журналісти підкреслюють, що дослідження бізнес-активів Віктора Сидоренка приводить до ПРАТ "МПТ-71", що теж зареєстроване на Вінниччині. При цьому, як вказується у матеріалі, ПРАТ "МПТ-71" належить Віктору Сидоренко наполовину, в той час, як решта 45.8444% записані ймовірно на його родичку — Сидоренко Людмилу Олександрівну.

"І тут, врешті, спливають найцікавіші обставини. Сидоренко Людмила Олександрівна керує ТОВ "ІНТЕР-ТЕКСТ", яке виробляє одяг та виступало субпідрядником у компанії Романа Гринкевича", — йдеться у матеріалі.

Журналісти наголошують, що форму, яку за державним контрактом, Міноборони постачав його  "Будівельний Альянс МОНТАЖПРОЕКТ" виробляло, власне, ТОВ "ІНТЕР-ТЕКСТ".

Все це наразі, йдеться у матеріалі, розписано в рішенні Господарського суду Вінницької області.

Крім того, видання додає, що між компанією Гринкевича і ТОВ "ІНТЕР-ТЕКСТ" діяв договорів про постачання товару, вартістю понад 64 млн грн. Тепер за ним вінницькі виробники військової форми нібито намагаються стягнути з Гринкевича кошти, наголошують журналісти.

"З огляду на викладене, Міноборони продовжує закуповувати  той самий одяг для армії у тих же виробників, що й постачали МО Гринкевичі", — йдеться у матеріалі.

Водночас, як підкреслюють журналісти, за даними слідства ДБР, Гринкевичі нібито везли форму поганої якості. У справі наявні експертизи, які окрім одягу від ТОВ "ІНТЕР-ТЕКСТ", визнають неякісним товар іще від п'яти інших субпідрядників Гринкевича. Йдеться про ТОВ "РЕКЛАМНИЙ ТЕКСТИЛЬ", ТОВ "ФАБРИКА ВІЙСЬКОВОГО ОДЯГУ",  ТОВ "ХМЕЛЬНИЦЬКА МАНУФАКТУРА", ТОВ "ХОРМАКС" і ФОП "Кравченко Олена Петрівна".

Як підкреслює видання, жодному представнику з цих виробників сьогодні й досі не вручені повідомлення про підозру аналогічно без висунутих підозр залишаються і чиновники Міноборони.

"Та оскільки Міноборони до цього часу продовжує купувати форму того ж самого виробництва, яку постачали Гринкевичі, то  ЗСУ або дійсно одягають у брак, або ж експертизи проведені ДБР насправді не відповідають дійсності",  — сказано у матеріалі видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про найбільш гучні справи про корупцію під час війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини