Головна Новини Суспільство події ЗМІ: Екснардепа Березу спіймали на маніпуляціях
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Екснардепа Березу спіймали на маніпуляціях

Борислав Береза нібито знаходиться за кордоном, тому маніпулює інформацією в соцмережах, створюючи видимість, що він начебто знаходиться в Україні

4 вересня 2024, 14:46
Поділіться публікацією:

Колишній народний депутат Борислав Береза нібито ще в березні виїхав з України через пункт пропуску "Старокозаче" з Молдовою і більше не повертався, про це йдеться в матеріалі "Українських новин".

ЗМІ: Екснардепа Березу спіймали на маніпуляціях

Борислав Береза

"Останні півроку він наполегливо позиціонував у соцмережах, що перебуває в Україні, створюючи враження прямої участі в захисті країни. Але фактично Береза під час війни утік з України, хоча водночас пропагує патріотизм та необхідність захисту Батьківщини у соціальних мережах, акаунти в яких веде, як виявляється, із-за кордону", – зазначає видання.

Журналісти вимагають, щоб Береза надав хоч б якісь докази, які спростують його виїзд за кордон.

"Але екснардеп не зміг цього зробити. Він спробував виправдатися, опублікувавши своє нібито свіже фото біля таблички Дніпровського районного у Києві ТЦК, але згодом дуже швидко видалив його", — йдеться у статті "Українських новин".

Втім, відзначає видання, 1 вересня Береза знову опублікував фото – цього разу у військовій формі з автоматом і підписом, що "1 вересня в житті було й таке".

"Але уважні читачі спіймали його на маніпуляції: звернули увагу, що на фото видно тюльпани і нарциси, які у вересні точно не цвітуть. Водночас джерела підтверджують, що Береза, окрім українського, має також ізраїльський паспорт, який отримав у 1993 році, коли проживав в Ізраїлі", — пишуть "Українські новини".

Видання відзначає, що нібито також є дані, що у 2022-2024 роках родина Берези (дружина, діти та матір) у різний час виїхала з України. Сам він, додають журналісти, за 2,5 роки війни перетинав кордон 21 разів, поки нібито не виїхав остаточно.

"Українські новини" пишуть, якщо Береза має намір балотуватися до парламенту знову, у нього залишається близько 30 днів, щоб повернутися в Україну.

При цьому видання нагадує, що будучи нардепом, Береза буцімто приховував свої статки: елітне нерухоме майно оформляли на дружину за цінами у кілька разів нижчими за ринкові. Зокрема, квартиру в Києві площею майже 300 кв.метрів, складське приміщення та іншу нерухомість, додали журналісти. Окрім того, за їх інформацією на самого екснардепа у 2008 році був оформлений будинок на Київщині загальною площею 91,2 кв. м., а в 2021 році – автомобіль Ауді Q7.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Береза влаштував скандал і викликав поліцію, коли йому намагалися вручити повістку в армію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини