Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, з яким козирем Путін збирається на саміт G20
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, з яким козирем Путін збирається на саміт G20

Росія збирається використати зернову угоду для тиску на G20

27 жовтня 2022, 08:38 comments3055
Поділіться публікацією:

Кремль збирається використовувати зернову угоду, сторонами якої є ООН, Туреччина та Україна, для тиску на країни Великої двадцятки (G20). Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на Reuters.

ЗМІ дізналися, з яким козирем Путін збирається на саміт G20

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Як заявив виданню, обізнаний про переговори щодо зернової угоди європейський дипломат, є велика ймовірність, що Путін показово прилетить на Балі для участі в G20, тим самим він захоче наголосити, що війна в Україні не заважає йому відвідувати елітний клуб найрозвиненіших країн світу. Якщо прогнози здійсняться і нічого не завадить Путіну прибути на саміт, то це буде перший захід найвищого рівня з початку повномасштабної війни в Україні, в якому братиме участь російський президент лідери західних держав.

"Зернова угода буде центральною темою цього саміту G20, і всі намагатимуться переконати Путіна продовжити її на більш тривалий термін", – упевнений дипломат.

За його словами, саме використовуючи карту угоди Росія набиватиме собі ціну і змушуватиме лідером інших держав умовляти Москву піти на такий крок заради гуманітарної складової. Але, за великим рахунком, для Москви нічого не варто погодитись на продовження угоди.

Дипломат упевнений, що після набивання собі ціни Кремль погодиться продовжити зернову угоду, бо не ризикне піти на те, щоби одержати міжнародне засудження. При цьому кожен глава держави, який бере участь у саміті, намагатиметься добити собі політичні бонуси за рахунок умовлянь Путіна піти на продовження зернової угоди.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого готується Росія, продовжуючи розмови про "брудну бомбу" – чи здатний Захід на превентивний удар, щоб утихомирити агресора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини