Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися які надії із самітом БРІКС пов'язують Сі Цзіньпін та Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися які надії із самітом БРІКС пов'язують Сі Цзіньпін та Путін

За інформацією Bloomberg, Сі та Путін спробують виправити своє тяжке становище на саміті БРІКС.

22 серпня 2023, 14:55 comments4734
Поділіться публікацією:

У Йоганнесбурзі стартує щорічний саміт БРІКС. Глава Китаю Сі Цзіньпін та російський диктатор Володимир Путін розраховують використати переговори для того, щоб покращити свій міжнародний імідж. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗМІ дізналися які надії із самітом БРІКС пов'язують Сі Цзіньпін та Путін

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, глава Китаю Сі Цзіньпін прибув сьогодні на триденний саміт на тлі великих проблем, що назрівають усередині країни: уповільнення економіки, криза на ринку нерухомості і торговельна напруженість, що зберігається зі США.

Ще гірші справи у його російського колеги Володимира Путіна, який пропускає збори країн, що розвиваються, щоб уникнути міжнародного ордера на арешт, і виступить з промовою віддалено. Його 18-місячна війна з Україною не має ознак закінчення і він стикається з невдачами на полі бою.

Як зазначається в публікації, схоже, що обидві країни мають намір використати триденні зустрічі з іншими членами БРІКС — Бразилією, Індією та Південною Африкою, щоб спробувати покращити свій міжнародний імідж, побудувати єдиний фронт проти США та їхніх союзників та розширити торгові шляхи.

Ключем до цих зусиль буде розширення групи. Незважаючи на те, що з цього приводу досягнуто консенсусу, ще доведеться домовитися про те, хто і коли зможе приєднатися: Індія, наприклад, побоюється перетворення БРІКС на прокитайський блок. Зацікавленість висловили десятки країн, насамперед Саудівська Аравія та Індонезія.

На саміті також обговорюватиметься питання про те, як збільшити торгівлю в національних валютах, щоб зменшити залежність членів блоку від долара, а також підвищити роль Нового банку розвитку блоку.

Однак є перешкоди: з моменту свого заснування група мало впливала на глобальний політичний порядок денний, а країни продовжують відігравати другорядні ролі у провідних міжнародних інститутах.

Сі Цзіньпін та Путін прагнуть змінити ситуацію, і той факт, що так багато країн хочуть приєднатися, є символічною перемогою, зазначає Bloomberg.

Незважаючи на це, залишається безліч питань про те, чого більш різнорідний БРІКС може досягти на практиці і чи допоможе приєднання більшої кількості країн їхньому прагненню підірвати вплив США у всьому світі, йдеться у публікації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які сподівання від саміту БРІКС – чому Путін побоявся відвідати захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини