Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, скільки українських чоловіків було затримано під час спроби виїхати за кордон під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, скільки українських чоловіків було затримано під час спроби виїхати за кордон під час війни

13 600 осіб було спіймано при спробі перетнути кордон за межами КПП, ще 6 100 осіб було заарештовано на кордоні

14 серпня 2023, 11:18
Поділіться публікацією:

Число українських чоловіків, затриманих при спробі виїхати за кордон під час дії воєнного стану та заборони чоловікам залишати межі України, еквівалентне п'яти бригадам ЗСУ. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

ЗМІ дізналися, скільки українських чоловіків було затримано під час спроби виїхати за кордон під час війни

Перетин кордону. Фото з відкритих джерел

Видання, посилаючись на дані української прикордонної служби, повідомляє, що 13 600 осіб було спіймано під час спроби перетнути кордон за межами КПП, ще 6 100 осіб було заарештовано за використання підроблених документів безпосередньо на кордоні.

"Нещодавня хвиля корупційних скандалів показує, що дехто сплачує тисячі доларів за документи про звільнення від військового обов'язку", — пише видання.

Автори матеріалу додають, ці люди, "незважаючи на патріотичний запал", намагаються уникнути призову до армії і готові платити за це великі гроші.

Нагадаємо, трохи більше тижня тому в мережі спалахнув скандал через пост керівника Інституту майбутнього Вадима Денисенка, який у себе у Facebook висловив думку, що навіть після перемоги України потрібно буде заборонити чоловікам виїжджати з країни принаймні у перші три роки. Такий пост викликав настільки активне обговорення в мережі, що довелося навіть реагувати МВС, де заявили, що це особиста думка Денисенка, а не офіційна позиція міністерства. Проте, якщо вже тема виникла, як ви ставитеся до ідеї продовжити заборону виїзду чоловіків на три роки після війни? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – після проведення спеціального засідання РНБО президент України Володимир Зеленський заявив про ухвалення рішення звільнити всіх обласних військкомів. Цьому передувала серія корупційних скандалів за участю військків різних мастей. Чому президент саме зараз пішов на такий крок? Чи це допоможе очистити від корупції територіальні центри комплектування (ТЦК)? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини