Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, хто з військового командування України входив до елітного підрозділу ЦРУ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, хто з військового командування України входив до елітного підрозділу ЦРУ

За інформацією NYT, Буданов входив до елітного підрозділу ЦРУ

27 лютого 2024, 08:40
Поділіться публікацією:

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов входив до елітного підрозділу "Загін 2245", який готував американське Центральне розвідувальне управління. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у статті The New York Times.

ЗМІ дізналися, хто з військового командування України входив до елітного підрозділу ЦРУ

ЦРУ. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Кирило Буданов був одним із офіцерів підрозділу, який захоплював російські безпілотники та засоби зв'язку, щоб техніки ЦРУ могли перепрофілювати їх та зламати шифрувальні системи.

"Генерал Буданов був висхідною зіркою в підрозділі 2245. Він був відомий сміливими операціями в тилу ворога і мав глибокі зв'язки з ЦРУ. Агентство підготувало його, а також зробило екстраординарний крок, відправивши на реабілітацію до Національного військово-медичного центру Уолтера Ріда , як він був поранений праворуч під час боїв на Донбасі", — пишуть автори матеріалу.

Під час однієї з операцій Буданов, переодягнувшись у російську форму, висадився в окупованому Криму, переправивши бійців через вузьку затоку на надувних катерах. На півострові українських бійців зустрів елітний підрозділ спецназу РФ. Під час бою окупанти зазнали втрат — серед убитих був син російського генерала. Потім українська група відступила до берегової лінії та кілька годин пливла на підконтрольну Україні територію.

Партнерство було настільки успішним, що ЦРУ захотіло повторити їх із іншими європейськими спецслужбами, орієнтованими на протидію Росії, пише газета.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна провела низку заходів, присвячених двом рокам опору повномасштабної російської агресії. До нас приїжджали іноземні делегації, відбувся форум "Україна. Рік 2024", на якому виступали урядовці, а президент провів прес-конференцію. А ось у Росії чергову річницю вторгнення "не помітили" через стратегічний провал т.зв. "сво", незважаючи на деякі тактичні успіхи. Які висновки з російсько-української війни можна зробити зараз? Які є варіанти розвитку ситуації на третьому році "Великої війни" та одинадцятому власне агресії РФ проти України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини