ЗМІ дізналися, чому Південна Корея відмовляється постачати Україні озброєння

Південна Корея може відмовлятися постачати Україні озброєння, щоб зберегти відносини з РФ

Офіційний Сеул, незважаючи на прямі натяки Вашингтона, досі не ухвалив рішення щодо постачання зброї Україні. Таку позицію влада Південної Кореї зайняла, щоб спробувати зберегти стабільні, довірчі відносини з Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Yonhap".

"Ми не робимо цього тому, що одночасно з тим, що Південна Корея активно підтримує міжнародне співтовариство заради захисту свободи громадян України, ми маємо стабільно управляти відносинами з Росією", - заявив неназваний південнокорейський чиновник під час брифінгу.

За словами чиновника, заява президента країни Юн Сок Єля про можливі постачання озброєння Києву в майбутньому була "теоретичною і всеосяжною".

Зазначимо, що Південна Корея вперше заявила про можливість надання Україні озброєнь та боєприпасів. У відповідь на це заступник голови Ради безпеки РФ, екс-президент Дмитро Медведєв натякнув, що в такому разі його країна здійснюватиме постачання зброї до КНДР (Північна Корея). Експерти у ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню проаналізували ці заяви.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ЗСУ пояснили, чому окупанти призупинили масовані ракетні удари.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як розуміти заяву Міноборони про старт контрнаступу – чому стереться росіяни. Експерти детально проаналізували ситуацію та спрогнозували, чого очікувати у найближчому майбутньому.