Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, чому командира десантників Ішкулова насправді зняли з посади
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чому командира десантників Ішкулова насправді зняли з посади

Ішкулов потрапив у немилість, коли заявив, що завдання, яке ставлять його бригаді є нереалістичним

30 липня 2024, 13:39
Поділіться публікацією:

Журналісти видання "Бабель" поговорили із трьома джерелами, які пояснили, чому Еміля Ішкулова зняли з посади комбрига 80 бригади ДШВ.

ЗМІ дізналися, чому командира десантників Ішкулова насправді зняли з посади

Еміль Ішкулов

Джерела видання розповіли, що певний час бригада перебувала на відновленні, проте відновитися в повному обсязі їм не дали.

"Бригада отримала наказ висуватися на певний напрямок, Ішкулову поставили завдання, яке він назвав нереалістичним: бракувало часу, сил і людей. Це не сподобалось командуванню, і його зняли з посади", — сказано в матеріалі.

При цьому йдеться про те, що оскільки підлеглі Ішкулова стали на його захист, Командування ДШВ розповсюдило повідомлення про те, що Ішкулова не звільняють, а переводять на вищу посаду в Командуванні ДШВ.

При цьому відомо, що наступним командиром стане грамотний бойовий офіцер, повний лицар ордена Богдана Хмельницького. За інформацією джерела "Бабеля", це 36-річний Павло Розлач — комбриг 82 десантно-штурмової бригади. Відомо, що бригада брала участь у боях за Роботине. Видання відзначає, що Розлача зняли з посади комбрига 82 бригади фактично за те саме, що зараз зробив Ішкулов, і призначили на штабну посаду в Командуванні ДШВ. Звідси він і прийшов на посаду комбрига 80 бригади.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що командири десантно-штурмових батальйонів та дивізіонів 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади записали відеозвернення до президента, головкома та командувача десантно-штурмових військ. В ньому вони вимагають залишити Еміля Ішкулова на посаді їх командира. Бійці не розуміють чому командири, які користуються беззаперечним авторитетом серед особового складу, які мають звитяжний бойовий шлях та досвід великої війни – не угодні для вищого керівництва ЗСУ, адже не бояться озвучувати проблемні питання та доповідати реальний стан справ, не займаються замилюванням очей та не кладуть бездумно людей на шляху до чергових погонів та орденів.

Командування ДШВ прокоментувало звернення воїнів 80 бригади щодо звільнення з посади комбрига Еміля Ішкулова. Там заявили, що він йде на підвищення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини