Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, чим відповів Путін на спроби Ердогана обговорити зернову угоду
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чим відповів Путін на спроби Ердогана обговорити зернову угоду

Телефонна розмова Ердогана з Путіним так і не відбулася

28 липня 2023, 17:20 comments5015
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін прямо ігнорує спроби президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана провести переговори про повернення до зернової угоди та перезапустити її. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

ЗМІ дізналися, чим відповів Путін на спроби Ердогана обговорити зернову угоду

Путін та Ердоган. Фото: з відкритих джерел

В останні тижні турецький президент неодноразово заявляв, що планує обговорити з Путіним питання щодо поновлення угоди, проте телефонна розмова так і не відбулася, кажуть дипломати.

За їхніми словами, турецькі офіційні особи продовжують добиватися вирішення цього питання за діючи інші канали зв'язку з Москвою.

"Рішення Росії вийти з угоди, що дозволяє експортувати українське зерно по всьому світу, — це авантюра Путіна, що загрожує дипломатичною напруженістю у відносинах з двома найбільш впливовими партнерами країни — Китаєм і Туреччиною", — йдеться в матеріалі "The Wall Street Journal".

Така поведінка Москви може бути пов'язана з рішенням Ердогана повернути захисників "Азовсталі" в Україну, а також схвалення Туреччиною вступу Швеції до НАТО. "Думаю, що Путін перестав довіряти Ердогану як раніше. Для Путіна незвичайно не брати слухавку", — сказав журналістам колишній радник посольства Туреччини в Москві Гюльру Гезер.

Нагадаємо, Росія вийшла з угоди про розблокування українських портів, звинувативши Захід у тому, що той не виконав своїх "обіцянок".

Читайте також на порталі "Коментарі" – нові загрози РФ у Чорному морі: чи достатньо реагує Захід – чого можна чекати від союзників. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини