Головна Новини Суспільство події ЗМІ: ДБР має розслідувати, як адвокат Порошенка ухиляється від армії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: ДБР має розслідувати, як адвокат Порошенка ухиляється від армії

Печерський районний суд зобов’язав ДБР розпочати досудове розслідування у справі адвоката Порошенка Голованя, який може ухилятися від служби в армії

3 вересня 2024, 15:17
Поділіться публікацією:

Печерський районний суд Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрити кримінальну справу щодо адвоката Петра Порошенка Ігоря Голованя, щоб розслідувати його дії щодо уникнення служби в армії. Зокрема, про це йдеться в ухвалі суду, повідомляють Українські новини.

ЗМІ: ДБР має розслідувати, як адвокат Порошенка ухиляється від армії

Порошенко і Головань

"Зобов’язати компетентних посадових осіб ДБР внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою адвоката Ісаєвської О.В. від 06.08.2024", – сказано в ухвалі.

Як повідомляє видання, у скарзі Ісаєвської вказано, що за наявними даними, рішенням ВЛК у Києві Головань нібито був визнаний непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку на підставі наявності захворювань.

"Разом з тим відповідних захворювань у Голованя І.В. насправді немає, а вказане завідомо недостовірне рішення ВЛК було ухвалено на підставі сфальсифікованих документів, в результаті протиправних дій, з метою забезпечення ухилення Голованя І.В. від виконання військового обов’язку та проходження військової служби під час воєнного стану", – йдеться у статті "Українських новин".

При цьому "Українські новини" підкреслюють, що нібито ухилитися від армії схожим чином намагаються і найближчі родичі адвоката Порошенка – Головань М.В., Головань В.І., Шелякін Є. Про ці можливі правопорушення, повідомляють журналісти, також повідомлено ДБР.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що адвокат колишнього президента Петра Порошенка Ігор Головань оформив меддовідку та став непридатним до служби у лавах ЗСУ за станом здоров’я. Окрім того, буцімто, від мобілізації ухиляються син Голованя та рідний брат.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини