Головна Новини Суспільство події «Злив» переговорів щодо Taurus: Берлін відповів на звинувачення Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

«Злив» переговорів щодо Taurus: Берлін відповів на звинувачення Москви

У МЗС РФ заявили, що Німеччина нібито підтримує відправлення західних військ до України

5 березня 2024, 07:52 comments1925
Поділіться публікацією:

Перехоплення секретних переговорів німецьких офіцерів про можливе постачання ракет Taurus Україні викликало у ФРН політичні дебати. У Німеччині серйозно стурбовані питанням безпеки урядового зв'язку. Також ця ситуація відновила суперечки щодо того, чи варто Німеччині передавати Україні свої ракети. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише газета Financial Times.

«Злив» переговорів щодо Taurus: Берлін відповів на звинувачення Москви

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що заступник прес-секретаря уряду Вольфганг Бюхнер назвав заяви Москви про те, що Берлін готує напад на РФ, "ганебною російською пропагандою".

Екс-аташе з питань оборони Великобританії в Москві Джон Форман назвав небажання канцлера Олафа Шольца відправити Києву "Taurus" ще одним прикладом того, що той "слідував, а не вів", коли йшлося про війну в Україні.

"Поєднання політичної обережності, нерішучості та самовдоволення Німеччини призвело нас до того, що ми маємо", — сказав Форман.

Тим часом, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що запис свідчить про підтримку Німеччин відправки західних військ в Україну.

"Німецькі політики стурбовані витоком інформації в Інтернеті та безпекою своїх розмов. Тобто той факт, що німецька зброя та допоміжний персонал готуються до нападу на Росію [...], їх не дивує", — сказав він.

У міністерстві закордонних справ Німеччини вважають, що РФ використовує цей перехоплення для підтримки наративу про агресивний Захід і для відвернення уваги від того, що саме Росія вже понад два роки веде агресивну війну проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер ФРН Олаф Шольц підтвердив справжність записів, оприлюднених російськими пропагандистами, на яких німецькі офіцери обговорюють передачу Україні далекобійних ракет Taurus та знищення Кримського мосту. Віце-голова парламентської групи "Зелених" Агнешка Брюггер звинуватила російського диктатора Володимира Путіна у тому, що він намагається дестабілізувати ситуацію у Німеччині. Про що свідчить факт оприлюднення даних записів? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини