Головна Новини Суспільство події Зима перетвориться на весну, а літо буде як у Єгипті: вже через 50 років клімат в Україні може суттєво змінитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима перетвориться на весну, а літо буде як у Єгипті: вже через 50 років клімат в Україні може суттєво змінитися

Стало відомо, що буде з кліматом України наступні 50 років

10 серпня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Через якісь 50 років клімат в Україні може кардинально змінитися. В результаті тропічні ночі стануть буденністю, а снігу навіть взимку практично не буде. Літо буде ставати з кожним роком аномально спекотним, а зима — перетворюватися на весну або пізню осінь, сніг випадатиме вкрай рідко. Як передає видання "Коментарі", таким прогнозом для України поділилася кліматолог Світлана Краківська в бесіді з журналістом "Української правди".

Зима перетвориться на весну, а літо буде як у Єгипті: вже через 50 років клімат в Україні може суттєво змінитися

Спека. Фото: cikavosti.com

Вона розповіла, що по суті кліматичне літо, до якого ми звикли і яке починалося, коли температура на термометрі перевищувала 15 градусів, значно збільшиться. Так, на півдні воно триватиме не 3 місяці, як ми звикли, а цілих 5. Причому три з них будуть аномально спекотними.

Спеціаліст пояснила, що тропічні ночі — це таке явище, коли навіть вночі температура на термометрі не опускається нижче 20 градусів. Раніше таке явище ми могли спостерігати тільки в південних регіонах країни, на узбережжі морів. Тепер же споглядаємо навіть у східних і західних регіонах, в тому ж Києві, Чернігові. В недалекому майбутньому це явище стане буденністю для більшості областей країни.

Що ж стосується звичної колись для України морозної й сніжної зими, то такі зими будуть украй рідко. Снігу буде випадати все менше, і є всі передумови говорити, що до середини століття снігу не буде взагалі. При цьому кліматолог пояснила, що не варто відразу думати, що не буде в нас снігопадів і не буде морозів. Усе це буде, але тільки в лютому, вкінці зими. Снігопади ніхто не скасовує, просто йдеться про те, що сніг, навіть після того, як випаде, не буде довго лежати на поверхні землі, а швидко танутиме.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в цьому році не спрацює "золоте правило" про те, що серпень — найбільш жаркий місяць літа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини