Головна Новини Суспільство події Зима буде недовгою: синоптик розповіла, чому весна прийде вже у лютому
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима буде недовгою: синоптик розповіла, чому весна прийде вже у лютому

Найбільше теплою, весняною погодою українців здивує найхолодніший місяць зими лютий

13 грудня 2021, 08:55 comments6252
Поділіться публікацією:

Новорічні свята вже звично для українців пройдуть без снігу, бо через перепад температури сніжний покрив просто не встигне сформуватися. До того ж, морозного лютого цього року можна не чекати. В лютому погода нагадуватиме більше березень, бо на термометрі буде від 0 до 2. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Фактам" розповіла завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Зима буде недовгою: синоптик розповіла, чому весна прийде вже у лютому

Погода. Фото: supersadovnik

Фахівець зазначила, через постійні перепади температур, що викликано стрімким потеплінням, метеорологам дуже складно спрогнозувати температуру погоди. Але з визначенням – чи буде багато опадів чи ні, з визначенням — буде погода сонячною чи похмурою – збоїв бути не може.

Віра Балабух зазначила, що морози взимку все ж таки будуть, але вони будуть короткочасними. Причиною теплих повітряних мас взимку є струменева течія, яка з великою швидкістю обертається навколо полюса і не дає холодному повітрю проникати на європейський регіон. Щойно швидкість цього потоку знижується – мінусові температури відразу поширюються на південь.

Метеоролог зазначає, що ця зима буде навіть теплішою, ніж попередня. Позаду половина грудня і вже можна сказати, що він буде теплішим за звичайний звичний нам раніше перший місяць зими. Ще більше здивують січень та лютий. У двох холодних місяців зими температура повітря може бути на 2-3 градуси тепліше звичайного. Традиційних лютневих морозів цього року чекати не варто. Швидше за все, вже з лютого варто чекати на весняну погоду з плюсовою температурою або температурою ближче до нуля.

Читайте також на порталі "Коментарі" – синоптики спрогнозували у грудні дощ замість снігу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини