Головна Новини Суспільство події Зима близько: синоптик розповіла, чи чекати снігу та 30-градусні морози
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима близько: синоптик розповіла, чи чекати снігу та 30-градусні морози

Зима в цьому сезоні очікується сніжною і морозною, а теплих днів буде фіксуватися мало

9 жовтня 2021, 13:30 comments1008
Поділіться публікацією:

Незважаючи на серйозні кліматичні зміни в бік потепління зима в 2021-2022 роках буде сніжною і досить морозною. Як передає видання "Коментарі", про це синоптик Тетяна Негойдалова розповіла в інтерв'ю "Парламент.ua".

Зима близько: синоптик розповіла, чи чекати снігу та 30-градусні морози

Зима. Фото з відкритих джерел

Синоптик зазначила, що вперше за кілька років українці зможуть спостерігати "традиційну" зиму в своїх містах і селах. Але це не означає, додає Тетяна Негойдалова, що стовпчик термометра опуститься в межах 30 градусів нижче нуля. Морозів дійсно буде більше, ніж в минулому році. Відлиги менше.

За словами синоптика, клопоту додасться у комунальних служб, тому що сніжитиме в цьому році неабияк, але треба в усьому шукати плюси та позитив. Тому метеоролог радить звернути увагу на те, що білий колір допомагає в кращому настрої переживати похмурі і холодні дні. А, коли навколо сірі тони протягом певного проміжку часу, тоді психологічний стан людини погіршується, настрій падає.

Також синоптик підкреслила, що незважаючи на прогноз холодної зими клімат все-таки кардинально змінився в бік потепління. Просто мало хто з нас звертає увагу на те, що температура почала підвищуватися на 1-2 градуси. Для метеорологів, які постійно моніторять ситуацію, це вже істотно. Люди не завжди звертають увагу, що вчора було, наприклад, 24 градуси, а сьогодні 26. Для них один-два градуси — це практично одне і те ж. Але за останні 30 років річна температура в Україні піднялася на 1,3 градуса, що має велике значення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — синоптики розповіли, де в Україні погіршиться погода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини