Головна Новини Суспільство події Журналіст Бігус хитро виграв суд по «плівкам Єрмака»: відхрестився від розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналіст Бігус хитро виграв суд по «плівкам Єрмака»: відхрестився від розслідування

Відповідачем у справі фігурувала громадська організація "Том 14"

18 лютого 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Компанія ТОВ "КТЛ Україна" звернулася до суду з позовом проти продакшну Дениса Бігуса. Вимагала визнати помилковими і спростувати матеріали журналістів: "Брат Єрмака за гроші конкурентів взявся знищувати міжнародний бізнес в Одесі" і "Автор плівок Єрмака фігурує в провадженні МВС в якості свідка, який давав хабар", пише "Капітал" з посиланням на рішення Господарського суду м.Києва.

Журналіст Бігус хитро виграв суд по «плівкам Єрмака»: відхрестився від розслідування

Журналіст Бігус зміг виграти суд

ТОВ "КТЛ Україна" — велика логістична корпорація, член Kinay Network, яка працює на міжнародному транспортному ринку з 1946 року.

Відповідачем за позовом "КТЛ Україна" вказала ГО "Том 14".

"Ця громадська організація належить особисто Денису Бігусу і займається безпосередньо створенням контенту для розслідувань програми" Наші гроші "та інших проектів bigus.info.

За фактом ГО "Том 14" це і є сам Денис Бігус із усіма його сюжетами і текстами, доступними на сайті bigus.info, Facebook і однойменному YouTube-каналі", — зазначає видання.

У позовній заяві "КТЛ Україна" стверджувала, що відео-сюжети і тексти новин Бігуса про "плівки Єрмака" "містять недостовірну інформацію", чим "дискредитують транспортну компанію і принижують її ділову репутацію".

У жовтні минулого року, цей судовий спір компанія "КТЛ Україна" програла, але тільки тому, що ГО "Том 14" заявила про непричетність до сайтів і YouTube-каналу Дениса Бігус.

"Відповідач — громадська організація Дениса Бігус — не став доводити свою правоту, правдивість своїх сюжетів і статей. Він вважав за краще від них "відмовитися", заявивши, що ГО" Том 14 "не володіє сайтом bіgus.іnfo, не має до нього доступу, рівно, як і до інших платформ Бігуса (YouTube-канал), де журналіст публікує свої "розслідування", — уточнює "Капітал".

"...відповідач зазначає, що позовні вимоги заявлені до неналежного відповідача, оскільки докази того, що власником сайту bigus.info і youtube-каналу є Громадська організація "Том 14" не надано", — йдеться в рішенні Госпсуду Києва.

"Виключно на підставі позиції продакшну Бігуса:" я — не я, хата — не моя", суд відхилив вимоги позивача. Судді прийшли до висновку, що якщо ГО "Том 14" не володіє сайтом bigus.info (їм володіє фізособа, не названа суду, — ред.), то не може відповідати за опубліковану там інформацію.

Суть контенту, виробленого для програм Бігуса його ж ГО "Том 14" в оскаржуваних розслідуваннях, судом не вивчалась, так само, як і ступінь його правдивості", — констатує видання.

Відзначається, що жодне кадрове призначення, лобіювання яких Бігус "приписував" Денису Єрмаку, за словами Андрія Єрмака, до цього дня так і не відбулося.

А в цілому, згідно з Реєстром судових рішень, проти Бігуса з вимогами спростувати недостовірну інформацію, подано вже близько десятка позовів.

Нагадаємо, скандал з "плівками Єрмака" спалахнув навесні минулого року. Спочатку записи з Денисом Єрмаком (брат голови ОП Андрія Єрмака, — ред.) опублікував депутат Гео Лерос. Пізніше, Денис Бігус стверджував, що має доступ до 30 годин таких записів, на яких Денис Єрмак нібито проводить співбесіди з претендентами на різні державні посади.

Також нагадаємо, що Гладковський зажадав від Бігуса компенсації в 2 млн грн. за поширення, як стверджує заявник, помилкової про нього інформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини