Головна Новини Суспільство події "Жовті" сертифікати вже в "Дії": як їх згенерувати
commentss НОВИНИ Всі новини

"Жовті" сертифікати вже в "Дії": як їх згенерувати

У майбутньому COVID-сертифікати отримають ті, хто перехворів

24 вересня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:








У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що українці вже зможуть згенерувати “жовті” внутрішні COVID-сертифікати в застосунку Дія на iOS.  Найближчим часом така послуги стане доступною для власників Android, коли Міністерство отримає підтвердження від Google Play.

"Жовті" сертифікати вже в "Дії": як їх згенерувати

Сертифікати доступні в додатку, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що “жовтий” сертифікат можна згенерувати на наступний день після першої дози вакцинації. Термін дії такого електронного документа — 120 днів.

Українці вже можуть в додатку "Дія" згенерувати внутрішній “зелений” сертифікат, термін дійсності якого один рік. "Зелений" сертифікат можна отримати після отримання двох доз вакцини.

"Ми зробили два види сертифікатів. Перший вид — це внутрішній, його можна згенерувати для різних життєвих ситуацій всередині країни.  Він відрізняється від міжнародних тим, що у внутрішньому менше ваших медичних даних, персональних даних і є фотокартка. Це допомагає ідентифікувати вас як особу, якщо потрібно прийти на якийсь публічний захід. Міжнародний сертифікат включає в себе більше інформації, його можна буде показувати на кордонах в країнах Європейського союзу. Його особливість — він працює без інтернету. У подальшому згенерувати сертифікат зможуть ті, хто отримав негативні результати ПЛР-тестування чи одужали від коронавірусної хвороби", — наголосив міністр Михайло Федоров.

Покрокова інструкція

Для генерації сертифікату треба заходите в розділ "Послуги"/ COVID-сертифікати. Далі натискаєте "Отримати сертифікат", надаєте згоду. Потім створити "Дія-підпис". За допомогою технології фото-ID можна створити власний електронний підпис у смартфоні. Ваше обличчя сканується й перевіряється біометрія вашого обличчя з біометрією, яка зберігається в демографічних реєстрах. Далі створіть код із 5 цифр й сертифікат завантажиться в додатку.

 Як повідомляв портал "Коментарі", Мінцифри запускає систему сповіщення про зниклих дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини