Головна Новини Суспільство події Мінцифри запускає систему сповіщення: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінцифри запускає систему сповіщення: чому це важливо

Система AMBER Alert буде доступна в Україні

22 вересня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

В Україні запрацює система сповіщення про дітей, які зникли та перебувають в розшуку. Система має назву AMBER Alert. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства цифрової трансформації.

Мінцифри запускає систему сповіщення: чому це важливо

Система оповіщення буде працювати на базі Facebook, фото з відкритих джерел

Сповіщення AMBER про зниклих малолітніх осіб будуть розсилатися користувачам мережі Facebook, які зареєстровані в населеному пункті, де зникла дитина або де востаннє бачили зниклу. У короткому повідомленні буде вказано дані дитини, детальний опис, куди звертатися якщо ви бачили зниклого на вулиці чи в якомусь закладі, прикріплено фото. Сповіщеннями можна буде ділитися серед друзів.

Система AMBER Alert буде діяти не тільки в Україні. Мета новинки — допомогти Ювенальній поліції швидко знайти малолітніх дітей про зникнення яких заявлено до правоохоронних органів. Оскільки чим більше часу минає від моменту зникнення дитини, тим менше шансів її знайти. Про це мають пам'ятати батьки та рідні й не шукати самотужки, а звертатися до поліції.

Користувачі Facebook зможуть додати сервіс AMBER Alert в соцмережі й дозволити відправляти повідомлення. З практики пошуку дітей залучення волонтерів та небайдужих громадян давало більше результатів. Саме завдяки користувачам Facebook чимало дітей повернулося до сім'ї живими і здоровими. Тому очільник Національної поліції України Ігор Клименко закликав українців не бути байдужими до біди інших та підключатися до сервісу, адже чужих дітей не буває.

AMBER Alert буде запущено в партнерстві з компанією Facebook, Ювенальною поліцією, Кіберполіцією та Міністерством цифрової трансформації.

Під час презентації системи сповіщення розповіли історію натхнення. Лікар в США побачила сповіщення AMBER у Facebook про зниклу чотирирічну дівчинку, яку викрали, й допомогла завдяки цій інформації врятувати дитину й повернути її батькам. Подія сталася в 2016 році. 

AMBER — це абревіатура America's Missing: Broadcast Emergency Response. Цю систему сповіщення запустили в США після вбивства дитини Ембер Хагерман у 1996 році. AMBER Alert працює разом з компаніями Google, Bing і Facebook. Діє також Google Child Alert для показу сповіщень про викрадених та зниклих дітей.

Як повідомляв портал "Коментарі", серед дітей популярна небезпечна "мода" заради лайків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини