Головна Новини Суспільство події Жителі Херсонщини перед вибором: жити без меддопомоги або їхати до Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Жителі Херсонщини перед вибором: жити без меддопомоги або їхати до Криму

Відправляють в Крим або на територію РФ – Олександр Толоконніков розповів про ситуацію з медициною на тимчасово окупованій території Херсонщини

сьогодні, 15:52
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області склалася вкрай складна ситуація з медичним обслуговуванням. Люди, які потребують більш серйозного лікування, змушені їхати до Криму або навіть на територію Росії. Про це під час брифінгу розповів Олександр Толоконніков, керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації.

Жителі Херсонщини перед вибором: жити без меддопомоги або їхати до Криму

Криза здоров'я у тимчасово окупованій Херсонщині

Він пояснив, що жителі окупованих територій практично не мають можливості отримати належне медичне лікування на місці. Тих, хто потребує вторинної допомоги, тобто лікування спеціалістів або складніших процедур, відправляють до Криму чи Росії, оскільки на місці бракує і спеціалістів, і необхідного обладнання.

Толоконніков також наголосив, що ситуація з ліками теж залишає бажати кращого. Доступні препарати, як правило, низької якості, і це значно ускладнює роботу медиків, які все ще залишаються на окупованих територіях і намагаються хоч якось допомагати пацієнтам.

Окрім цього, постійні бойові дії та блокади суттєво обмежують можливість доставляти необхідні ліки та медичне обладнання. Через це жителі стикаються з важким вибором: залишитися без належного лікування або ризикувати, вирушаючи до інших регіонів.

"З медичним обслуговуванням погана ситуація. Люди не можуть отримати медичну допомогу на тимчасово окупованій території Херсонської області. Їм пропонують звернутися в Крим або поїхати на територію росії, щоб отримати  вторинну допомогу. З ліками теж – дуже низької якості", – зазначив він..

Читайте також на порталі “Коментарі” — Учора вдень окупанти скинули вибухівку з дрона на 34-річного чоловіка, котрий рухався на мопеді по дорозі Новодмитрівка-Кізомис на Херсонщині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Херсонської обласної військової адміністрації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини