Головна Новини Суспільство події Житель Хмельницька відсудив у РФ 200 000. Як йому це вдалося
commentss НОВИНИ Всі новини

Житель Хмельницька відсудив у РФ 200 000. Як йому це вдалося

Мешканець Хмельницька зумів відсудити у Росії гроші за завдану йому моральну шкоду. Про це йдеться в ухвалі суду, яка опублікована у державному реєстрі судових рішень, передає портал «Коментарі»

2 березня 2024, 23:05
Поділіться публікацією:

Апеляційний суд у Хмельницькому прийняв рішення про стягнення компенсації у сумі 200 тисяч гривень на користь жителя обласного центру з Російської Федерації за моральну шкоду, завдану йому через збройну агресію.

Житель Хмельницька відсудив у РФ 200 000. Як йому це вдалося

Українець виграв суд в Росії

У своїй позовній заяві чоловік висловив незадоволення через поганий сон, викликаний сиренами повітряної тривоги, та тривале перебування в укритті. Він стверджував, що війна порушила його права та завдала моральних страждань. Також він зазначив, що спостереження за зруйнованими будівлями у Хмельницькому додатково ускладнює йому життя.

Раніше міськрайонний суд відхилив позов чоловіка, в якому він вимагав значно більшу компенсацію за моральну шкоду від Російської Федерації та держави Україна за їхню "недобросовісну діяльність". Проте чоловік оскаржив це рішення.

Представники українського Кабінету Міністрів та російського посольства взяли участь у судовому процесі. Кабінет Міністрів подав відкликання на апеляційну скаргу, але суд підтвердив, що позивачу не завдано моральної шкоди від дій уряду України.

Проте суд визнав наявність підстав для компенсації моральної шкоди, завданої жителю Хмельницького незаконними діями Російської Федерації.

"Враховуючи обставини справи і обґрунтування позову, [суд] вважає можливим визначити розмір відшкодування моральної шкоди в сумі 200 000 грн",
- йдеться в судовому рішенні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що письменниця Оксана Забужко налякала німців на прес-конференції, коли увімкнула звук повітряної тривоги на телефоні.

Нагадаємо, за два роки повномасштабного вторгнення Росії в Україну сигнали тривоги в Україні лунали 34 008 разів. За даними статистики, найчастіше тривоги тривали від 30 хв до години. Найчастіше їх оголошували у четвер, найрідше – у неділю.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини