Головна Новини Суспільство події Жінка на Волині знайшла гігантський гриб вагою понад 10 кг (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінка на Волині знайшла гігантський гриб вагою понад 10 кг (ФОТО)

Під час походу в ліс по гриби жителька Волині натрапила на величезний гриб.

1 жовтня 2023, 10:55 comments1434
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час збору грибів поблизу селища Муравище на Волині, українка Лариса Кравченко знайшла гриб, який на вагах показав майже 12 кг. Про це вона розповіла у спільноті "Грибники Волині".

Жінка на Волині знайшла гігантський гриб вагою понад 10 кг (ФОТО)

На Волині знайшли величезний гриб. Фото з відкритих джерел

Волинянка під час походу в ліс по гриби знайшла гриб дощовик їстівний, який також має інші імена, зокрема порхавка. За словами жінки гриб був масою майже 12 кг. Переглянути фото знайденого гриба можна нижче:

Жінка на Волині знайшла гігантський гриб вагою понад 10 кг (ФОТО) - фото 2

"Порхавка гігантська, головач. 25.09.23", – підписала фотографію Лариса Кравченко.

Жінка також розповіла, як приготувала знайдений гриб.

"Дуже смачний, посмажити в муці і потушити в сметані", — пише Лариса та додає, що гриб за таким рецептом на смак, як курка.

Як виявилось, нещодавній дощовик їстівний трохи менший за вагою, ніж рекордний гриб в Україні. У 2001 році на Волині було знайдено порхавку вагою 12 кг.

Дощовик їстівний зустрічається по всій території України та у різних регіонах має відмінні назви. Зокрема зустрічаються такі: порхавка, моруха, курявка, головач та інші. Гриб особливо швидко росте після дощу та за добу може збільшитись до 30 см. Грибники зазвичай збирають його у період з весни до пізньої осені. Дощовик їстівний у молодому стані, поки його м’якуш білого кольору.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в супермаркеті можна купити гриби, які допомагають боротися з депресією: ви ніколи б на них не подумали.

Також "Коментарі" писали про найжахливіший гриб у світі. Гриб має офіційну назву Ксиларія довгонога, однак у народі більш відомий під іншим ім'ям — "пальці мерця".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини