Головна Новини Суспільство події Зеленський змінив дату одного зі свят в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський змінив дату одного зі свят в Україні

Тепер Україна буде відзначати це свято разом з усім світом в один день

29 липня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

На сайті Президента України був опублікований Указ від 29 липня 2021 року про зміну дати святкування Дня молоді в Україні.

Зеленський змінив дату одного зі свят в Україні

В Україні перенесли дату святкування Дня молоді - фото: з відкритих джерел

Таким чином, відтепер День молоді в Україні буде святкуватися не 26 червня, а 12 серпня, так само як і в усьому світі. Відзначається, що глава держави зробив це з метою підтримки прагнення нашої молоді до інтеграції в європейське товариство. Даний указ набирає чинності 1 січня наступного року.

День молоді — це національне свято, яке в Україні щорічно святкують в останню неділю червня. Його історія тягнеться ще з далекого 1958 року, коли Указом Президії Верховної Ради СРСР був заснований "День радянської молоді". Було прийнято рішення про те, що святкуватиметься він буде в останню неділю червня.

У червні 1994 року перший президент країни Леонід Кравчук підписав Указ, який також свідчив про те, що День молоді в Україні буде святкуватися в останню неділю першого місяця літа.

За традицією в цей день в містах проводяться різноманітні заходи: музичні концерти з запрошеними зірками, фестивалі, спортивні змагання і т.д.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло читачам про те, що восени 2021 року в Україні з'явиться нове професійне свято. Днем святкування обрали 6 вересня. Відзначається, в цей день свято відзначатиметься в Україні щорічно. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт повідомляв про те, що в травні 2021 року в Україні вперше відзначили нове свято. Додати цей день в календар як святковий, український парламент вирішив ще в лютому того ж року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини