Головна Новини Суспільство події Зеленський затвердив санкції проти Фірташа і Фукса: як вони вплинуть на життя бізнесменів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський затвердив санкції проти Фірташа і Фукса: як вони вплинуть на життя бізнесменів

Крім одіозних українських бізнесменів, під санкції потрапили понад 500 росіян

24 червня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 24 червня, президент України Володимир Зеленський своїм указом затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про введення персональних санкцій проти бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса. Про це повідомляє пресслужба українського гаранта.

Зеленський затвердив санкції проти Фірташа і Фукса: як вони вплинуть на життя бізнесменів

Дмитро Фірташ - фото з відкритих джерел

Виходячи з тексту указу, санкції вводяться на три роки. Крім  згаданих вище Фірташа і Фукса, у списку санкцій фігурують 538 фізичних та 540 юридичних осіб, пов'язаних з війною на Донбасі і фінансовими махінаціями.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 червня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів", — йдеться у документі.

Відтепер бізнесмени більше не зможуть користуватися своїми активами і виводити капітал за межі України.

Також у документі зазначена інформація про повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України, обмеження торгових операцій і призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань перед фігурантами.

Нагадаємо, що 18 червня Рада національної безпеки і оборони України ввела повний пакет санкцій відносно бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

Санкції щодо Фірташа були введені за його участь у титановому бізнесі і поставку сировини в РФ, а санкції, що стосуються Павла Фукса, ввели через справу скандальної фірми "Голден Деррік" і маніпуляції національними природними ресурсами.

Додамо, нещодавно Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку було офіційно повідомлено про підозру у державній зраді і замаху на розграбування природних ресурсів окупованого Криму. Історик, політолог, правозахисник В'ячеслав Лихачов розповів виданню "Коментарі", чи призведуть ці події до загострення на Донбасі, чи навпаки — зможуть примусити Кремль до світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Серегин

26 червня 2021, 20:17

И тут же продал титановое месторождение фирташу!


Новини