Головна Новини Суспільство події Зеленський відклав звільнення Залужного: ЗМІ дізналися, що вплинуло на рішення президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відклав звільнення Залужного: ЗМІ дізналися, що вплинуло на рішення президента

За інформацією The Times, Зеленський відклав звільнення Залужного через тиск військових та Заходу

31 січня 2024, 15:32 comments3054
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський не відмовився від рішення звільнити головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Він лише тимчасово поставив на паузу це рішення через тиск з боку вищого військового командування та міжнародних партнерів. Як передає портал "Коментарі", про це пише "The Times", продовжуючи відкривати завісу подій, що розгорнулися надвечір у понеділок.

Зеленський відклав звільнення Залужного: ЗМІ дізналися, що вплинуло на рішення президента

Володимир Зеленський та Валерій Залужний. Фото: із відкритих джерел

За словами неназваних вищих офіцерів, із якими поспілкувалися журналісти видання, Зеленський викликав Залужного на очну зустріч та попросив генерала піти у відставку. Коли Залужний відмовився, Зеленський сказав, що підпише указ про його звільнення.

"Залужний повернувся до кабінету і повідомив заступників, що його звільнили. Тоді колишній міністр і колишній депутат злили цю новину в соціальні мережі. "Я пакую речі", – сказав Залужний одному з офіцерів, які запитали його про чутки про його відставку", — пише The Times.

Джерела The Times підтверджують інформацію The Economist, що Залужному запропонували посаду секретаря Ради національної безпеки, але він відмовився.

Джерела повідомили, що після того, як ця історія потрапила до ЗМІ, старше військове командування та міжнародні партнери, включаючи США та Велику Британію, висловили Офісу президента своє занепокоєння.

За чутками, місце Залужного нібито запропонували начальнику військової розвідки України Кирилу Буданову та командувачу Сухопутних військ ЗСУ Олександру Сирському. Але обидва нібито відхилили пропозицію, що нібито й змусило Зеленського відмовитися від планів звільнити Залужного.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава української держави нібито справді провів змістовну розмову із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Наголошується, що між ними виникли розбіжності через те, скільки військовослужбовців Україні потрібно мобілізувати цього року. Про це пише рейтингове видання The Washington Post.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

2 лютого 2024, 06:55

Myroslav, загнаных лошадей добивают, а эти лошади свое отработали.

ККК

2 лютого 2024, 06:53

Да хоть горилу из зоопарка посадить на место клоуна или залупного, эти два ишака ничего не решают. Говорящие головы в жопах которых торчит рука америки.

фєдя

1 лютого 2024, 12:40

В.Р. за КОНституцією вже мають скласти свої повноваження.В березні закінчуються повноваження секретаря кпу (зеленського). А потім все це шобло на швабру.

Марія

1 лютого 2024, 12:03

Може пора президенту скласти свої повноваження, визнавши помилки яких накоїв!?

Віктор

1 лютого 2024, 11:37

У нашого президента набагато більше помилок ніж у головкома В. Залужного. І тому я з великим задоволенням поміняв би вперше президента. Що стосується головкома В. Залужного то він на своєму місці. Вірю в ЗСУ. Слава Україні! Перемога буде за нами.

Myroslav

1 лютого 2024, 11:32

Коней на переправі ие міняють.

Igal

1 лютого 2024, 11:16

"Неназвані офіцери", "нібито справді"))) Що це за офіційні повідомлення?

Максим

1 лютого 2024, 10:56

Я також вважаю що Залужному треба іти у відставку. Дуже багато безладу відбувається у ЗСУ і ніхто за це не відповідає. Зроблено дуже багато помилок через які ми понесли величезні людські втрати. З цим трема щось робити, за це має відповісти главком Залужний.

георгій

1 лютого 2024, 10:44

Боже, як радується путін і його зграя кримінальних бандитів і зрадників трудового люду цьому конфлікту! Це жах! в такий відповідальний час замість згуртованості на всіх рівнях - розбрат.в керівництві. Кому це вигідно зрозуміло. АЛЕ ЧОМУ?? Не обіцяв пан Президент нашому народу, що стане диктатором. А тут диктатурою смердить вже.

Людмила

1 лютого 2024, 09:35

Не робіть чергову помилку, пане президенте. Та не лізьте у ті справи, де ви не є спеціалістом. Залиште Залужного в спокої! Прислухайтесь до думки військових, а не корумпованих посіпак!


Новини