Головна Новини Суспільство події Зеленський ризикує помилитися: The Economist спрогнозував, чим обернеться звільнення Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський ризикує помилитися: The Economist спрогнозував, чим обернеться звільнення Залужного

The Economist вважає, що зі звільненням Залужного розпочнеться новий етап війни

9 лютого 2024, 07:37 comments3630
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", рейтингове видання The Economist опублікувало матеріал про звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та можливі наслідки цього звільнення для президента Володимира Зеленського та загалом України.

Зеленський ризикує помилитися: The Economist спрогнозував, чим обернеться звільнення Залужного

Володимир Зеленський та Валерій Залужний. Фото: з відкритих джерел

Журналісти прогнозують, що звільнення генерала ознаменує новий та вирішальний етап у війні – той, у якому Зеленський ризикує помилитися.

Видання зазначає, коли 8 лютого Зеленський нарешті замінив Валерія Залужного на Олександра Сирського на посаді командувача Збройних сил у рамках ширшої реорганізації, це було так, ніби сталося щось доленосне.

У публікації зазначають, що "частково це пов'язано з вирішальною роллю генерала Залужного у відважності російським військам у перші дні вторгнення, а також з його популярністю серед особового складу та цивільного населення України".

"Відмінності між актором-політиком та його загартованим у боях командувачем (ЗСУ – ред.) частково стосувалися культури та особистості", – йдеться у матеріалі.

"Лише коли російська та українська армії окопалися, а лінія фронту застопорилася, ці тертя почали завдавати шкоди", — вважають автори матеріалу.

За словами журналістів, згодом у Зеленського та Залужного почали розходитися думки щодо того, що далі робити на полі бою.

Видання зазначає, оскільки Залужний був героєм України, його звільнення матиме політичні наслідки. Найважливіше питання, йдеться у публікації, у тому, чи зможе Зеленський скористатися відставкою Залужного, щоб переорієнтувати своє бачення війни.

У публікації наголошується, що важливо, щоб поточні зміни не погіршили боєздатність України. Видання висловлює думку, що Зеленський має розглядати реорганізацію як шанс "переосмислити своє бачення війни".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сирський замість Залужного: про що говорить рішення Зеленського і чи будуть зміни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини