Головна Новини Суспільство події Зеленський присвоїв звання «Мати-героїня» понад 900 українкам
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський присвоїв звання «Мати-героїня» понад 900 українкам

Звання отримали жінки, які виховують п'ять або більше дітей

15 грудня 2020, 20:14
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 грудня, підписав Указ №568 / 2020 року, згідно з яким присвоїв звання "Мати-героїня" 901 жінці. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зеленський присвоїв звання «Мати-героїня» понад 900 українкам

У документі наголошується, що це звання присвоєно за забезпечення зразкового виховання дітей в сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. Звання "Мати-героїня" отримали жінки, багатодітні матері, які виховали до 8 років п'ять або більше дітей, у тому числі і усиновлених.

Нагадаємо, в останній раз звання "Мати-героїня" в Україні було присвоєно 678 жінкам в День матері — 10 травня. Найбільше матерів-героїнь тоді було у Волинській та Рівненській областях — 108 і 74 відповідно.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Верховна Рада проголосувала за нові види відпусток для батьків в Україні, зокрема мова йде про декрет для тата і скорочення робочого дня. Так, ВР прийняла за основу законопроект № 3695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері і батька по догляду за дитиною". Згідно з документом, тепер і батько, і мати мають рівні можливості взяти відпустку по догляду за дитиною. Крім того, для допомоги сім'ям з дітьми та розвитку відповідального батьківства, вводяться і інші види відпусток.

Відзначимо, виховання дитини — як океанське плавання — повне бурхливих бур, сильних хвиль і з дуже рідкісними випадками штилю і сонячної погоди. Виховувати малюка разом з партнером — досить складна справа, але коли ви робите це самостійно, складність піднімається на абсолютно новий рівень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини