Головна Новини Суспільство події Зеленський обговорив правила дотримання карантину на Великдень із настоятелями українських церков
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський обговорив правила дотримання карантину на Великдень із настоятелями українських церков

Зеленський попросив церковних діячів розповісти вірянам про важливість дотримання соціальної дистанції під час святкувань

28 квітня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із настоятелями українських церков напередодні травневих свят. Про це йдеться на офіційному сайті президента України.

Зеленський обговорив правила дотримання карантину на Великдень із настоятелями українських церков

Зустріч Зеленського з настоятелями - фото: president.gov.ua

В зустрічі взяли участь предстоятель Православної церкви України Епіфаній, предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій, предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, а також керівник Офісу президента Андрій Єрмак. 

Гарант звернувся до церковників із проханням донести до прихожан інформацію про необхідність дотримання карантинних правил і важливість вакцинації від COVID-19.

"Я хотів обговорити з вами, які ще потужні сигнали ми могли б надіслати, щоб не допустити повернення регіонів у "червону" зону після Великодня, адже це дуже впливає на громадян та економіку", — звернувся до керівників українських церков Зеленський.

Церковні діячі повідомили, що Всеукраїнська рада церков дійшла спільної позиції щодо вакцинації. Вона полягає у тому, що немає релігійних причин не проводити щеплень, а вакцинація має бути безпечною, доступною й добровільною.

Нагадаємо, що українцям радять під час святкування Великодня 2021 року дотримуватися дистанції у церквах, вдягати маски або ж дивитися богослужіння онлайн.

В Україні не планують запроваджувати локдаун на великодні й травневі свята. Про це сказав головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. За його словами, необхідно максимально унеможливити великі скупчення людей під час свят. Саме це може запобігти новому спалаху коронавірусу.

Президент України Володимир Зеленський закликав українців бути розважливими під час святкування Великодня-2021, адже в країні триває епідемія коронавірусу і кілька регіонів перебувають у "червоній" зоні карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини