Головна Новини Суспільство події Зеленський, Дуда та Науседа зустрілися у Нью-Йорку: до чого вдалося прийти
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський, Дуда та Науседа зустрілися у Нью-Йорку: до чого вдалося прийти

Президент Литви закликав об'єднатися на тлі російської загрози

21 вересня 2023, 17:50
Поділіться публікацією:

Офіс українського та польського президента поки що ніяк не коментують зустріч трьох глав держав. При цьому президент Литви вже поспішив заявити, що зустріч пройшла дуже успішно і розбіжності між Україною та Польщею, які виникли із-за зернового питання, вирішать якнайшвидше. Як передає портал "Коментарі", про це пише "LRT", цитуючи заяву Гітанаса Науседи.

Зеленський, Дуда та Науседа зустрілися у Нью-Йорку: до чого вдалося прийти

Зустріч Зеленського, Дуди та Науседи. Фото з відкритих джерел

Литовський лідер також повідомив, що він обговорив із президентами України та Польщі полегшення перевезення зерна через Польщу та збільшення транзиту через Литву, щоб знизити тиск.

"Заради загальної, головної мети — захисту Європи від агресивної, експансіоністської політики Росії — розбіжності між Україною та Польщею мають бути вирішені якнайшвидше. Місце Польщі у наданні підтримки унікальне. Необхідно знайти рішення, оскільки подальше поглиблення кризи було б безвідповідальним", — відзначив Гітанас Науседа.

Він наголосив, зараз на кону не лише безпека окремих країн, а й безпека всього регіону та навіть континенту.

"Як показує історія, лише спільними зусиллями, підтримкою та допомогою один одному ми можемо протистояти небезпеці зовнішніх загроз", — наголосив президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" – учора посла України Василя Зварича викликали до польського МЗС для пояснень заяви президента України Володимира Зеленського із критикою позиції Варшави за введення зернового ембарго.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський подякував президенту Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн за те, що Єврокомісія зняла ембарго на експорт українського зерна та продуктів харчування до Румунії, Болгарії, Польщі, Словаччини та Угорщини. При цьому три останні вже заявили, що продовжать зернове ембарго, незважаючи на рішення Єврокомісії (Угорщина – і зовсім на 24 види української сільгосппродукції). Як ситуація може розвиватись далі? Як має діяти Україна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини