Головна Новини Суспільство події Збитків на мільйони гривень: як українці "похазяйнували" протягом тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Збитків на мільйони гривень: як українці "похазяйнували" протягом тижня

Сума збитків навколишньому середовищу від дій українців становить 48 мільйонів гривень

16 серпня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Відомо, що протягом тижня з 6 по 12 серпня українці кілька разів порушили природоохоронне законодавство. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Державної екологічної інспекції.

Збитків на мільйони гривень: як українці "похазяйнували" протягом тижня

Українці порушують екологічне законодавство, фото з відкритих джерел

За підрахунками Державної екологічної інспекції сума збитків навколишньому середовищу від дій українців становить 48 мільйонів гривень.

За цей час територіальними підрозділами Державної екологічної інспекції було проведено 826 перевірок на місцях. За результатами перевірок інспектори склали 839 протоколів про правопорушення природоохоронного законодавства та притягнення до адміністративної відповідальності винних.

Понад вісім мільйонів гривень – це сума збитків від незаконного видобування піску на Луганщині. Там підприємство ТОВ "Аква-терм сервіс" проводило видобування будівельного піску без відповідних дозволів та документів.

У зв’язку з виявленням порушення інспектори надіслали адміністрації товариства вимогу відшкодувати державі завдану суму збитків.

У Вінницькій області на території державного підприємства "Гайсинське лісове господарство" інспектори виявили, що вирубано чимало дерев. Як з’ясувалося, у лісництві провели незаконну вирубку 5388 дерев різного діаметру. Сума збитків навколишньому середовищу становить понад 37 мільйонів гривень. Державна екологічна інспекція надіслала результати перевірок до поліції та подала заяву про порушення кримінального провадження проти відповідальних осіб.

Втім, це не єдине лісництво області, де інспектори виявили порушення законодавства. На території державного підприємства "Тульчинський райагроліс" було випиляно 400 дерев. Тепер лісництво має сплатити державі 4,5 мільйона гривень завданої природі шкоди.

Раныше портал "Коментарі" повідомляв, як каратимуть за "чорне" видобування корисних копалин в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини