Головна Новини Суспільство події Заяви «Енергоатома» мають лякати кожного: що знову сталося на Південноукраїнській АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Заяви «Енергоатома» мають лякати кожного: що знову сталося на Південноукраїнській АЕС

Заяви «Енергоатома» про успішні дострокові ремонти на АЕС мають лякати, бо блоки «вилітають» через поломки

4 вересня 2024, 10:25
Поділіться публікацією:

На Південноукраїнській АЕС сталася аварія, про це повідомив експерт в сфері енергетики Олександр Харченко.

Заяви «Енергоатома» мають лякати кожного: що знову сталося на Південноукраїнській АЕС

Південноукраїнська АЕС

"Дві зайві черги відключень від Укренерго сьогодні — бо енергоблок на 600 МВт знизив видачу. Скоріш за все, наступного тижня піде в ремонт. Отже, переможні реляції Енергоатому щодо достроково завершених ремонтів мають не тільки радувати, але й лякати", — відзначив Харченко.

На фон інформації про аварію, він відзначив, що змушений відкликати прогнози, які публічно робив останні кілька днів про нормалізацію постачання електроенергії.

"Так, високовольтні мережі відновлюються і за пару днів будуть в порядку (наскільки це можливо). Але "сюрпризи від Енергоатому" передбачати поки не вдається. Тому до питання міністру енергетики щодо захисту розподільчих пристроїв АЕС додається питання якості ремонтів. Якщо блоки вилітатимуть взимку нам всім буде непереливки", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у липні уже була аварія на Південноукраїнській АЕС, втім в Міненерго та Енергоатомі спростовували цю інформацію, заявляючи про вороже ІПСО.

Втім, Міжнародне агентство з атомної енергії підтвердило, що на Південноукраїнській АЕС стався інцидент із відключенням енергоблока через проблему з трансформатором. Зазначалося, що коротке замикання спричинило пошкодження керамічного ізолятора, що призвело до витоку масла, яке загорілося від електричної дуги. Після відновлення електричного з'єднання реактор було перезапущено, і він почав постачати електроенергію в мережу приблизно через 17 годин. Повну потужність вдалося досягти трохи більше ніж через 24 години після зупинки, повідомляє МАГАТЕ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини