Головна Новини Суспільство події Чи була аварія на Південноукраїнській АЕС: В МАГАТЕ дали остаточну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи була аварія на Південноукраїнській АЕС: В МАГАТЕ дали остаточну відповідь

В МАГАТЕ повідомили, що аварія, дійсно, мала місце

26 липня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

Міжнародне агентство з атомної енергії підтвердило, що минулого тижня на Південноукраїнській АЕС стався інцидент із відключенням енергоблока через проблему з трансформатором. Зокрема, про це повідомляє прес-служба МАГАТЕ.

Чи була аварія на Південноукраїнській АЕС: В МАГАТЕ дали остаточну відповідь

МАГАТЕ

"Минулого тижня команда МАГАТЕ на Південноукраїнській АЕС повідомила, що її енергоблок №2 був тимчасово відключений після спрацьовування електричних захистів через проблему з трансформатором у відкритому розподільчому пристрої 330 кВ, розташованому за межами майданчика АЕС", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що коротке замикання спричинило пошкодження керамічного ізолятора, що призвело до витоку масла, яке загорілося від електричної дуги.

Після відновлення електричного з'єднання реактор було перезапущено, і він почав постачати електроенергію в мережу приблизно через 17 годин. Повну потужність вдалося досягти трохи більше ніж через 24 години після зупинки, повідомляє МАГАТЕ.

Раніше директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко заявив про три випадки загоряння трансформаторів струму на Південноукраїнській АЕС, що спричинило тимчасові обмеження у постачанні електроенергії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народний депутат Ярослав Железняк також говорив про те, що на АЕС була аварія і міністр енергетики Герман Галущенко бреше, коли спростовую цю інформацію і називає її російським ІПСО.

При цьому інформацію про те, що на АЕС не було жодної аварії також заявили в Міненерго і навіть закликали СБУ притягнути до відповідальності політиків, які поширюють російське ІПСО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини