Головна Новини Суспільство події Заява закритих телеканалів UkrLive та "Перший Незалежний": Влада діє для придушення свободи слова в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Заява закритих телеканалів UkrLive та "Перший Незалежний": Влада діє для придушення свободи слова в Україні

Журналісти закритих телеканалів мають намір оскаржити рішення РНБО у судах

29 грудня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради безпеки та оборони, яке накладає санкції проти компаній-власників телеканалів "Перший незалежний" та UkrLive. Заяву журналістів закритих телеканалів наводить 112.ua.

Заява закритих телеканалів UkrLive та "Перший Незалежний": Влада діє для придушення свободи слова в Україні

Заява закритих телеканалів UkrLive та "Перший Незалежний" - фото: 112.ua

Українська влада вкотре довела, що бачить у вільних ЗМІ свого головного ворога і діятиме будь-якими методами для придушення свободи слова в Україні.

Сьогодні влада цинічно – у позасудовому порядку та нехтуючи вимогами чинного законодавства – припинила мовлення телеканалів UkrLive та "Перший незалежний". Це рішення знову було прийняте РНБО – органом, який запроваджує фактичну заборону на опозиційну діяльність. Примітно, що рішення влади знову використати РНБО для накладення санкцій було ухвалено одразу після того, як телеканал "Перший Незалежний" домігся судового рішення на свою користь та відновив мовлення за рішенням Господарського суду міста Києва.

Ми розцінюємо сьогоднішні події як чергову спробу української влади придушити будь-яку альтернативну думку щодо ситуації в Україні та використати репресивну машину для боротьби з незалежними ЗМІ. Те, що відбувається зараз зі свободою слова в країні – прямий результат узурпації влади чинними управлінцями.

Влада фактично оголосила війну журналістам, які відмовляються танцювати під її дудку та ставлять під сумнів її офіційні "переможні" реляції. Влада сподівається приховати від населення правду про катастрофічну ситуацію в економічній, соціальній, освітній та інших сферах життя в країні.

Журналісти мають намір оскаржити рішення щодо закриття каналу в судах. І якщо українські суди не скасують президентську цензуру, то Європейський суд з прав людини винесе справедливе рішення, яке може вдарити по всіх "цензорах" та "заборонниках".

Обурення діями РНБО вже висловив офіційний власник телеканалів UkrLive та "Перший Незалежний", голова парламентського комітету з питань свободи слова, народний депутат України Нестор Шуфрич. Нестор Шуфрич не має жодного майна та бізнесу в Росії. Вся політична діяльність ведеться законно та на користь українського народу.

"У жодній цивілізованій країні світу такого статися не могло. Подібне безпрецедентне знищення свободи слова воістину жахає. Це вкотре доводить, що влада не має справи до законів і Конституції України, вони роблять виключно те, чого самі хочуть, незважаючи на юридичні норми", — йдеться у заяві Шуфрича.

"Свобода слова – найважливіша складова демократії. Українська влада зневажає права українських телеглядачів вільно обирати джерело отримання інформації про те, що відбувається в країні. Професійний обов'язок журналіста – доносити людям інформацію про те, в якій країні ми живемо. Ми хочемо одного – працювати на благо України в рамках Конституції та законів. Ми працювали під тиском влади весь цей час. Нехай влада буде впевнена – ми продовжуємо роботу", — заявив керівник телеканалу Єгор Бенкендорф.

Зазначимо, на початку лютого 2021 року влада, за рішенням Ради національної безпеки та оборони, а не суду, як цього вимагає закон, заборонила трансляцію трьох провідних інформаційних телеканалів – "112 Україна", NewsOne та ZIK.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини