Головна Новини Суспільство події Затримано підозрюваного у вбивстві Фаріон: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Затримано підозрюваного у вбивстві Фаріон: деталі

Відомо, що затриманому 18 років

25 липня 2024, 15:21
Поділіться публікацією:

У Дніпрі затримали 18-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці, колишнього нардепа Ірини Фаріон. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в Телеграм повідомив президент Володимир Зеленський.

Затримано підозрюваного у вбивстві Фаріон: деталі

Ірина Фаріон. Фото: із відкритих джерел

"Щойно міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів мені про затримання в Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон", — заявив український лідер.

За його словами, операція із затримання підозрюваного була дуже непростою.

"Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб. Я вдячний кожному й кожній, хто щодня додавав більше фактів до картини злочину та наближає встановлення повної правди", — заявив президент.

Він додав, що у Дніпрі затримали 18-річного хлопця.

"Тривають необхідні слідчі дії та експертизи. Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі", — зазначив він.

Нагадаємо, 19 липня у Львові близько 19:30 невідомий вистрілив у мовознавицю Ірину Фаріон, коли вона чекала на таксі біля свого будинку. Куля влучила в голову. Фаріон госпіталізували в критичному стані, провели операцію і перевели в реанімацію, де вона перебувала в глибокій комі та на штучній вентиляції легень. Лікарям не вдалося врятувати її, і згодом констатували смерть 60-річної жінки.

Правоохоронці розпочали спеціальну операцію із затримання стрілка. Порушено кримінальну справу за статтею 115 ККУ (умисне вбивство). Поліція розглядає кілька версій, включаючи громадсько-політичну діяльність та особисту неприязнь, а також можливий російський слід.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські неонацисти взяли відповідальність за вбивство Фаріон: що кажуть в поліції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини