Головна Новини Суспільство події Російські неонацисти взяли відповідальність за вбивство Фаріон: що кажуть в поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські неонацисти взяли відповідальність за вбивство Фаріон: що кажуть в поліції

Російські неонацисти пообіцяли «добратися» до всіх «ворогів» українців

25 липня 2024, 13:59
Поділіться публікацією:

Правоохоронці перевіряють інформацію, яку розповсюджують російські ЗМІ, про вбивство Ірини Фаріон, зокрема про заяву представника російського неонацистського руху, який взяв на себе відповідальність за цей злочин. Про це повідомила речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська у коментарі для Суспільного.

Російські неонацисти взяли відповідальність за вбивство Фаріон: що кажуть в поліції

Ірина Фаріон

За її словами, вчора, 24 липня, під час моніторингу соцмереж було виявлено інформацію про вбивство Ірини Фаріон. Добровольська відзначила, що зараз вивчається, чи вона може бути корисною для слідства.

При цьому відомо, що увечері 24 липня російський Telegram-канал "Астра", який позиціонує себе як "незалежне видання без цензури", опублікував заяву, що представник неонацистського руху NS/WP (National-Socialism/White Power) в Росії взяв на себе відповідальність за вбивство Ірини Фаріон. Телеграм-канал також опублікував відео тривалістю 10 секунд, де чутно крик жінки.

NS/WP розшифровується як National-Socialism/White Power. Російські пабліки називають її "неонацистською". У самому Telegram-каналі NS/WP ролика немає, але він публікує посилання на інший канал ODERINT DUM METUANT. У цьому каналі опубліковано майже 4-хвилинний ролик із текстом "маніфесту" і нібито кадрами вбивства Фаріон.

У "маніфесті" обіцяють покарати всіх, хто "продавав країну після Майдану" і що з "цього дня починається біла революція".

"Я беру на себе відповідальність за вбивство шкідниці і расової зрадниці Ірини Фаріон. Ми доберемося до ворогів українців", — сказано в заяві.


Російські неонацисти взяли відповідальність за вбивство Фаріон: що кажуть в поліції  - фото 2

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що підготовка до вбивства мовознавиці тривала щонайменше місяць. Слідство вважає, що це було замовне вбивство, і що виконавцем є чоловік, якого зараз розшукує поліція. Свідки вказують саме на нього. Правоохоронці також припускають, що у нього можуть бути спільники, однак подробиці їхньої ролі в злочині наразі не розголошують.

21 липня правоохоронці оголосили у розшук чоловіка, який може бути причетний до вбивства Ірини Фаріон. Йому приблизно 20 років, він худорлявої статури, зростом близько 170-180 см.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини