Головна Новини Суспільство події Затримано бойовика з донецької Ізоляції - що каже СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Затримано бойовика з донецької Ізоляції - що каже СБУ

Очільник незаконної в'язниці арештований у Києві

9 листопада 2021, 16:09
Поділіться публікацією:

Українські контррозвідники арештували терориста ОРДЛО, який очолював в'язницю, де окупанти катували людей, повідомляє прес-служба відомства.

Затримано бойовика з донецької Ізоляції - що каже СБУ

СБУ затримала бойовика ОРДЛО, який керував незаконною в’язницею "Ізоляція" у Донецьку - фото прес-служби

Чоловік, за інформацією СБУ, був керівником незаконної в'язниці, розташованої у Донецьку на території мистецького фонду "Ізоляція". Він брав безпосередню участь у катуванні людей та у вбивствах. За інформацією Станіслава Асєєва, колишнього в'язня, затриманий – Денис Куліковський ("Палич"). 

Журналісти ТСН повідомляють, що зловмиснику – 36 років, уродженець містечка Курахове неподалік від Донецька, розлучений та має сина.

Затриманий підозрюється у низці тяжких злочинів: торгівлі людьми, створенні терористичної групи (до 15) та незаконного збройного формування (до 15), порушенні законів війни. Терміни покарання за перелічені злочини – максимальні: до 10-15 років тюрми і аж до довічного.

У незаконній в'язниці, яку очолював Куліковський, утримують військових бранців та цивільних осіб. Над ними знущаються фізично та морально, примушуючи до зізнань, потрібних терористам. Протягом 2014-2016 рр. у камерах перебувало біля сотні чоловік, у 2019 р. – 70 осіб. 

Затримано бойовика з донецької Ізоляції - що каже СБУ - фото 2

Про нелюдські умови перебування в "Ізоляції" відомо завдяки людям, які змогли вирватись звідти: блогеру Дмитру Потєхіну (2014 р.), жителькам Донецька Валентині Бучок та Галині Гаєвій (2014-2017 рр.), журналісту Станіславу Асєєву (2017-2019 рр.). 

Видання "Коментарі" нагадує, у 2020 р. СБУ затримала ще одного учасника злочинного угрупування з території ОРДЛО – Романа Лягіна. Йому інкримінують проведення незаконного референдуму у Донецьку, державну зраду та ін. Серед інших звинувачень – участь у створенні незаконної в'язниці "Ізоляція".

Про дослідження, яке однозначно підтверджує наявність сучасного російського озброєння на окупованих територіях ОРДЛО, можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини