Головна Новини Суспільство події Походження зброї бойовиків ОРДЛО – російське: дослідження від NYT
commentss НОВИНИ Всі новини

Походження зброї бойовиків ОРДЛО – російське: дослідження від NYT

Війна на сході України постійно підживлюється поставками зброї

4 листопада 2021, 21:45
Поділіться публікацією:

Видання The New York Times повідомило про дослідження, яке однозначно показує, звідки у бойовиків ОРДЛО стрілецька зброя і патрони – аж до номеру партії і заводу, розташованого в Росії.

Походження зброї бойовиків ОРДЛО – російське: дослідження від NYT

Фрагмент російської зброї, виявленої у бойовиків ОРДЛО - фото однієї зі сторінок звіту

Звіт британської компанії Conflict Armament Research під назвою Weapon of the war in Ukraine датований листопадом 2021 р. Звіт містить 234 сторінки і заповнений якісними фотографіями одиниць зброї з полів бою на сході України. Для кожного предмету вказано рік випуску, марку, де і коли знайшли, короткий опис обставин виявлення. Компанія, яка підготувала звіт, спеціалізується у відстеженні зброї, її роботу фінансувало ЄС та уряд Німеччини. 

Простежили 4793 патрони та 43 одиниці зброї, які були вилучені протягом 2014-2019 рр. На боєприпасах знаходили маркування, серійні номери, які однозначно вказували на російські підприємства. Російський уряд та виробники зброї не відповіли на жоден запит дослідників щодо цього.

Попередні звіти, які говорили про походження зброї в ОРДЛО, грунтувались на супутникових фотографіях та даних розвідки. Зараз же аналізувалось походження конкретних предметів аж до точної назви марки, року виготовлення, номеру партії та назви заводу у Росії. Гвинтівки, пістолети, гранатомети були зняті із захоплених або убитих бойовиків, знайдені на покинутих ними позиціях. Автори звіту впевнені:

"Дослідження виявило зброю, яка, за припущеннями дослідників, не могла надходити нізвідки, крім російських військових арсеналів".

Деякі моделі гранатометів, снайперських гвинтівок, фугасів ніколи не були на озброєнні української армії. Також знайшли новітнє озброєння, наприклад, пастку, яка встановлюється під міною і вибухає, коли хтось намагається її знешкодити.

Видання "Коментарі" нагадує про інформацію про кількість російських військ, розміщений біля українського кордону. З відповідним матеріалом можна ознайомитись за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини