Головна Новини Суспільство події Заступник глави МВС Геращенко заразився COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Заступник глави МВС Геращенко заразився COVID-19

Геращенко переносить коронавірусну хворобу в легкій формі

11 грудня 2020, 07:50
Поділіться публікацією:

Антон Геращенко, який зараз обіймає посаду заступника міністра внутрішніх справ заразився коронавірусом. Про це він заявив по відеозв'язку в прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1".

Заступник глави МВС Геращенко заразився COVID-19

Антон Геращенко захворів на коронавірус. Фото: thepage.ua

На коронавірус також захворіла і 4-річна дочка Геращенка. Зараз політик разом з сім'єю вже третій день перебуває на самоізоляції. І Геращенко, і його дочка переносять коронавірусну хворобу в легкій формі.

Заступник МВС зазначає, що COVID-19 — небезпечна хвороба, тому до свого здоров'я треба ставитися обережно. Коронавірусом може заразитися кожен, навіть в тих місцях, де про небезпеку і не підозрюєш.  

Нагадаємо, що раніше на коронавірус захворіла провідний інфекціоніст Ольга Голубовська. Першого грудня її госпіталізували в одну з приватних клінік столиці. Де саме заразилася Заслужений лікар України: під час консультацій і прийому пацієнтів, або в побутових умовах — невідомо.

Її стан оцінюють як середньої тяжкості.
Також лікар-інфекціоніст Євген Дубровський заявив, що для пацієнтів з коронавірусом вкрай важливий кисень. Як пояснює експерт, причина — в інтерстиціальному набряку легенів — це набряк і потовщення простору між альвеолою і легеневими капілярами. У гірших випадках рідина з судин просочується в альвеолярний простір, що фіксує УЗД легенів.

Від розміру набряку безпосередньо залежить важкість перебігу захворювання. Таким чином у пацієнтів погіршується газообмін у легенях: кисень не може швидко проходити з проміжку альвеол у кров до еритроцитів і гемоглобіну. Все це призводить до гіпоксії — нестачі кисню в клітинах.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини