Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвав головну умову в лікування пацієнтів із тяжкою формою COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав головну умову в лікування пацієнтів із тяжкою формою COVID-19

Інфекціоніст зрозуміло пояснив, чому хворі на коронавірус так часто потребують кисень

11 грудня 2020, 04:45
Поділіться публікацією:

Для пацієнтів із коронавірусом вкрай важливий кисень. Про це заявив лікар-інфекціоніст Євген Дубровський на своїй сторінці у Facebook.

Лікар назвав головну умову в лікування пацієнтів із тяжкою формою COVID-19

Фото з відкритих джерел

Як пояснює експерт, причина в інтерстиційному набряку легень – це набряк і потовщення простору між альвеолою та легеневим капіляром. У гірших випадках рідина із судини просочується і в альвеолярний простір, що фіксує УЗД легень. Від розміру набряку прямо залежить важкість перебігу захворювання.

Таким чином у пацієнтів погіршується газообмін у легенях: кисень не може швидко проходити із просвіту альвеол у кров до еритроцитів та гемоглобіну. Все це призводить до гіпоксії – нестачі кисню клітинам.

За словами лікаря, лікування таких пацієнтів направлене на припинення імунної агресії та зменшення набряку. Але першочергова задача – відновити концентрацію кисню в кров’яному руслі та швидко зупинити кисневе голодування клітин.

"Чистий кисень по градієнту концентрації краще проходить через аерогематичний бар’єр, навіть попри набряк. Це найбільш ефективний та дієвий спосіб подолання гіпоксії. Набряк зменшується поступово, на це потрібен час. При лікуванні важких пацієнтів часу катастрофічно не вистачає. Необхідно термінова корекція газового складу крові та насичення клітин киснем", — заявив Дубровський.

Тож, пише експерт, поки весь світ шукає ліки від коронавірусу та засоби профілактики важких ускладнень, головне в лікуванні важких форм COVID-19 – кисень.

"Не буде кисню – буде висока смертність. Буде кисень – буде ефективне лікування для поступаючих в стаціонар хворих", — резюмує медик.

Як раніше повідомлялося, лікар спростувала популярний міф щодо вакцини проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини