Головна Новини Суспільство події Замах на Трампа: Орбан натякнув, як це пов'язано з війною в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Замах на Трампа: Орбан натякнув, як це пов'язано з війною в Україні

Віктор Орбан вважає, що Трамп постраждав за свої "антивоєнні" погляди

19 липня 2024, 15:27 comments1416
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що колишній президент США Дональд Трамп та прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо були атаковані за свої "антивоєнні погляди". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Замах на Трампа: Орбан натякнув, як це пов'язано з війною в Україні

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Видання нагадує, що Фіцо отримав чотири кулі під час замаху в середині травня, тоді як Трамп, кандидат від Республіканської партії на президентських виборах США у листопаді, вижив після стрілянини 13 липня. При цьому обоє є союзниками Орбана, правого націоналіста, який перебуває при владі з 2010 року.

"Всі ці напади спрямовані проти антивоєнних, мирних політиків. Провоєнні сили настільки схвильовані, напружені, підбурювані та організовані, що намагаються прибрати зі сцени, із центру політичного життя сили, які виступають за мир", — висловився Віктор Орбан.

Варто зазначити, що прем'єр-міністр Угорщини, який на початку цього місяця здійснив самозвану "мирну місію" в Україні, яка включала зустріч з Трампом, заявив, що колишній президент вижив після нападу, тому що "у Бога є плани щодо нього", спрямовані на просування миру. У свою чергу, міністр закордонних справ Орбана Петер Сійярто заявив, що Угорщина розглядає потенційний другий термін Трампа як "шанс для миру" в Україні.

"У нас дуже добрі стосунки з тими, хто працює за спиною президента над написанням його економічного та зовнішньополітичного порядку денного. Я можу сказати, що ми беремо участь у процесі формування цього порядку денного, є кілька тем — таких, як сімейна політика та зупинка міграції, де нас високо цінують", — сказав Орбан.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи почав Трамп торги з Путіним: про що говорять його заяви.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Орбан зробив заяву про "мирну місію": анонсував нові кроки Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини