Головна Новини Суспільство події Залишилося чекати менше 3 місяців: в МОЗ анонсували обіцяне підвищення зарплат для медиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Залишилося чекати менше 3 місяців: в МОЗ анонсували обіцяне підвищення зарплат для медиків

Ляшко розповів, коли лікарі будуть отримувати по 20 тисяч зарплати

15 жовтня 2021, 16:12
Поділіться публікацією:

Глава МОЗ Віктор Ляшко прогнозує підвищення зарплат медикам з 1 січня наступного року. Таким чином вдасться виконати обіцянку, яку було дано ще його попередником Максимом Степановим про підвищення зарплати для лікарів — до 20 тисяч гривень і для середнього медичного персоналу — 13500 гривень. Як інформує видання "Коментарі", про це Віктор Ляшко заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Залишилося чекати менше 3 місяців: в МОЗ анонсували обіцяне підвищення зарплат для медиків

Віктор Ляшко. Фото Facebook Віктора Ляшка

Міністр розповів, збільшити зарплату медперсоналу виходить за рахунок того, що вдалося залучити більше фінансування в програму медичних гарантій, як мінімум, на 33,8 мільярда гривень. Так сума 13500 гривень повинна стати мінімальною зарплатою для медичної сестри і 20000 гривень для лікаря.

Віктор Ляшко зазначив, сьогодні в уряді роблять все можливе, щоб нові зарплати медпрацівники могли отримувати вже з нового року. Глава МОЗ додав, що влада виконує перед медиками взяті на себе зобов'язання і обіцянки.

Також читайте на порталі "Коментарі" — в МОЗ попередили батьків, що осінні канікули для школярів можуть затягнутися на цілий місяць. Причина — зростання захворюваності коронавірусів в усіх регіонах України. Поки що йде дискусія продовжувати канікули до 3 або 4 місяців. У деяких областях канікули почнуться вже з 18 жовтня.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло — в уряді розповіли, чи будуть рекомендувати місцевої влади забороняти роботу громадського транспорту, якщо регіон виявиться в "червоній" карантинній зоні. В першу чергу буде братися до уваги практика західних країн по боротьбі з пандемією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини