Головна Новини Суспільство події Закрите небо: куди скасували авіарейси з Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Закрите небо: куди скасували авіарейси з Білорусі

Після інциденту з літаком Ryanair авіакомпанія "Бєлавіа" вимушено скасувала рейси в вісім країн світу

27 травня 2021, 13:38
Поділіться публікацією:

Низка європейських країн заборонила авіасполучення з Білоруссю після примусової посадки літака Ryanair в Мінську та арешту журналіста Романа Протасевича. Через це авіакомпанія "Бєлавіа" змушена скасувати авіарейси в 12 міст, повідомили в прес-службі перевізника.

Закрите небо: куди скасували авіарейси з Білорусі

Літак "Бєлавіа". Фото з відкритих джерел

Авіарейси з Білорусі скасовані в вісім країн світу з 27 травня по 30 жовтня 2021 року. Літаки "Бєлавіа" не літатимуть в Амстердам, Барселону, Берлін, Брюссель, Варшаву, Відень, Ганновер, Калінінград, Мілан, Мюнхен, Рим та Франкфурт.

Заборонили авіасполучення з Білоруссю також Швеція, Чехія, Фінляндія, Латвія, Литва та Україна. Авіасполучення між Ригою та Мінськом заборонено з 26 травня по 25 червня. Авіарейси між Мінськом та Києвом, Львовом, Одесою та Харковом скасовані з 26 травня по 25 серпня.

26 травня "Бєлавіа" була змушена розвернути літак з 54 пасажирами, які летіли з Мінська в Барселону. Причиною в авіакомпанії назвали рішення влади Франції деактивувати план польоту цього рейса. Командир лайнера отримав цю інформацію від Управління повітряного руху Польщі, коли літак набирав висоту. В "Бєлавіа" заявили, що заборона на виконання рейсів "Мінськ — Париж" спочатку не включала заборону на проліт повітряного простору Франції. Через це літак кружляв у повітрі близько двох годин, після чого повернувся до Мінська.

В інциденті з літаком авіакомпанії Ryanair та його примусовій посадці в Мінську білоруський лідер Олександр Лукашенко звинуватив Польщу, Литву та Україну. Нібито ці країни відмовилися приймати борт, на якому могла бути бомба. В Україні заявили, що в повітряному просторі країни аеронавігаційне обслуговування здійснювалося згідно з поданим планом польоту та за всіма правилами. 

Загрози Лукашенко торкнулися й незгодних з його режимом активістів та журналістів. Він пообіцяв, що кожен з них "відповість за законом", нагадавши всім "втікачам" та "протестунам", що "знає всіх в обличчя". Затриманого Протасевича Лукашенко звинуватив в участі в бойових діях на Донбасі, вбивстві людей в Україні та роботі на західні спецслужби, а його дівчину назвав спільницею екстреміста.

Нагадаємо, після арешту Протасевича та його дівчини в Мінську Україна також заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини