Головна Новини Суспільство події Законопроект про збільшення штрафів: кого з водіїв торкнуться зміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект про збільшення штрафів: кого з водіїв торкнуться зміни

Зареєстровано законопроект про збільшення штрафів для українських водіїв з січня 2023 року

17 лютого 2022, 10:50
Поділіться публікацією:

Народні обранці зареєстрували на сайті Верховної Ради законопроект про збільшення сум штрафів для водіїв певної категорії легкових автомобілів. Відповідно до тексту документу розміри штрафів за порушення правил дорожнього руху будуть збільшені в 10 разів, однак лише для автівок, що входять в категорію, яка передбачена підпунктом 215.3.5-1 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу України.

Законопроект про збільшення штрафів: кого з водіїв торкнуться зміни

Фото ілюстративне / Pixabay

Мова йде про елітні автомобілі. Тобто власник елітного авто заплатить в 10 разів більший штраф за адміністративні правопорушення на дорозі й в 2 рази більші штрафи, які передбачені статтями 286, 287, 290 Кримінального кодексу України за кримінальні правопорушення.

До категорії елітних відносять автівки, вартість яких становить понад 375 мінімальних заробітних плат або 2 437 500 грн, або 85 тисяч доларів США. Норми закону будуть введені в дію з 1 січня 2023 року, після набрання чинності законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо зниження оподаткування соціальних автомобілів та підвищення оподаткування елітних автомобілів".

Як повідомляв портал "Коментарі", депутати зареєстрували законопроект щодо встановлення переліку осіб, яким не можна виїжджати з України у період воєнного стану. Документ, зокрема, передбачає зміни до закону "Про правовий режим воєнного стану".

Також ми писали, що все більше українців купують електроавтомобілі. Відповідно до даних Міністерства внутрішніх справ, українці стали більше купувати електромобілів протягом останніх п'яти років. В 2021 році було зареєстровано 8541 автомобіль, це на 18,9% більше, ніж торік. Протягом останніх п'яти років з 2017 до 2021 в Україні зареєстрували 31 656 легкових автомобілів з електричним приводом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини