Головна Новини Суспільство події Законопроєкт про мобілізацію: кого з українців можуть зобов’язати повторно пройти медобстеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроєкт про мобілізацію: кого з українців можуть зобов’язати повторно пройти медобстеження

Насамперед це стосується громадян України, які були визнані обмежено придатними до військової служби

31 січня 2024, 07:28
Поділіться публікацією:

Кабмін вніс до Верховної Ради оновлений законопроєкт щодо мобілізації. Серед іншого пропонується зобов'язати деяких українців до проходження повторного медичного обстеження. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у тексті законопроєкту.

Законопроєкт про мобілізацію: кого з українців можуть зобов’язати повторно пройти медобстеження

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Відповідно до тексту законопроєкту, підлягають повторному медичному обстеженню з метою визначення придатності до військової служби певних категорій громадян.

Громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом та протягом дев'яти місяців з дня набрання чинності цим Законом підлягають повторному медичному обстеженню з метою визначення придатності до військової служби.

Громадяни України чоловічої статі віком від 25 до 55 років, яким після 24 лютого 2024 року встановлено інвалідність ІІ та ІІІ груп (крім тих, кому інвалідність ІІ та ІІІ груп встановлена за результатами захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), отриманих у час захисту Вітчизни, а також відсутності кінцівки внаслідок її ампутації), до кінця 2024 року підлягають перегляду на придатність до військової служби на підставі переліку хвороб, станів та фізичних недоліків, затвердженого Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державну політику у сфері охорони здоров'я спільно з центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику щодо національної безпеки у військовій сфері, сферах оборони та військового будівництва у мирний час та особливий період.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як змінюється мобілізація в Україні: про що говорить метушня навколо законопроєкту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини