Головна Новини Суспільство події Захворюваність на Омікроном б'є всі рекорди: Ляшко розповів, чи чекати локдауна
commentss НОВИНИ Всі новини

Захворюваність на Омікроном б'є всі рекорди: Ляшко розповів, чи чекати локдауна

Навантаження на систему охорони здоров'я в Україні неоднорідне, тому області можуть виходити та потрапляти до "червоної" зони карантину без введення загальнонаціонального локдауну

28 січня 2022, 14:30
Поділіться публікацією:

У МОЗ прогнозують стрімке збільшення хворих на коронавірус. Найближчими тижнями кількість хворих може досягти 40-60 тисяч на добу. Тобто через кілька тижнів Україна вийде на пікові показники за кількістю нових кейсів захворюваністю на коронавірус. Але навіть таке стрімке зростання захворюваності на новий штам "Омікрон" не може стати причиною введення локдауну по всій країні. Як передає портал "Коментарі", таку інформацію у кулуарах Верховної Ради озвучив голова МОЗ Віктор Ляшко.

Захворюваність на Омікроном б'є всі рекорди: Ляшко розповів, чи чекати локдауна

Віктор Ляшко. Фото Українськая правда

Міністр зазначив, сьогодні в Україні запроваджено адаптивний карантин, який довів свою ефективність у 2021 році, коли країна проходила через дві хвилі захворюваності. Тоді статистика показала, що під час першої хвилі 10 областей не відповідали показникам "червоної зони" карантину. Восени 6 областей не відповідали найвищому рівню епіднебезпеки.

"Оскільки Україна велика за територією, оскільки поширення коронавірусу, реєстрація випадків, навантаження на систему охорони здоров'я неоднорідне, поки що одна область у "червоному" рівні епіднебезпеки, вона може вийти, а інша може зайти. Тому всеукраїнського локдауну не буде. І, як сказав на одному із засідань уряду прем'єр-міністр, ми розраховуємо пройти новий спалах в адаптивному карантині для того, щоб знайти золоту середину. З одного боку, не було навантаження на систему охорони здоров'я та був якнайменший вплив на економіку країни", – зазначив Віктор Ляшко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – вчені винайшли диво-стінку, яка вбиває COVID та інші віруси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини