Головна Новини Суспільство події Диво-стінка, яка вбиває COVID, може звільнити людство від масок
commentss НОВИНИ Всі новини

Диво-стінка, яка вбиває COVID, може звільнити людство від масок

Невидима стіна захищає людей ультрафіолетовим світлом

28 січня 2022, 11:40
Поділіться публікацією:

Стінка, яка не дає поширюватися коронавірусу, може стати справжнім проривом. Вона невидима та захищає людей ультрафіолетовим світлом, кажуть винахідники. Це може стати тим довгоочікуваним моментом, який чекало все людство, адже вдасться зняти захисні маски в приміщеннях. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "DW".

Диво-стінка, яка вбиває COVID, може звільнити людство від масок

Стіна проти вірусів. Фото: DW

Розробники невидимої стіни вважають, що вона може значно посилити боротьбу з пандемією, а також зняти низку карантинних обмежень, які існують у всьому світі.

Директор компанії-розробника Райнер Прогазка каже, що головна мета, яку хочуть досягти винахідники, – поділити більші території на менші простори, щоб людям не доводилося носити маски. Стіна повинна функціонувати навіть, якщо хтось недалеко кашляє або чхає. Промені ультрафіолету здатні знищити 99% мікроорганізм, запевняють дослідники.

Найголовніше досягнення розробки у тому, що люди можуть вільно пересуватися приміщенням. Представник Тропічного інституту в Мюнхені Андреас Візер каже, що пристрій автоматично вимикає систему, коли знаходиться поблизу світлової хвилі. Як тільки людина проходить крізь стіну, пристрій вимикається, а коли людина виходить з іншого боку, то відразу ж вмикається знову. Поки що це тільки прототип і поки немає гарантій, що незабаром пристрій з'явиться у вільному доступі на ринку.

Читайте також на порталі "Коментарі" – незважаючи на зростання кількості заражень новим штамом "Омікрон", Данія вирішила з 1 лютого повністю відмовитися від карантинних обмежень, які посилює Європа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Morrison

28 січня 2022, 14:55

ваще уже йобнулись... какая, бляць, стенка? я и так два года без маски хожу, непривитый /о, ужас!!!!!!/ и что?


Новини