Головна Новини Суспільство події Захист тварин під час війни: як волонтери в Україні допомагають притулкам
commentss НОВИНИ Всі новини

Захист тварин під час війни: як волонтери в Україні допомагають притулкам

Громадська організація UAnimals продовжує допомагати закладам, де утримуються тварини

28 березня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:

Бойові дії на території нашої держави тривають. Від війни страждають і люди, і тварини. Продовжуємо повідомляти про захист тварин в цей нелегкий час. Громадська організація UAnimals допомагає притулкам, зоопаркам, заповідникам, закладам, де утримуються тварини — клубам, конюшням тощо. Волонтери співпрацюють з благодійниками, іншими зоозахисними організаціями. Про це відомо з офіційної сторінки ГО у Фейсбук.

Захист тварин під час війни: як волонтери в Україні допомагають притулкам

Гуманітарна допомога для тварин, фото Фейсбук UAnimals

Протягом тижня було доставлено 16 тон корму для притулків Миколаєва. За 7 днів 79 притулків отримали фінансову допомогу від UAnimals на суму 882 100 грн.

Кошти отримала й організація "Харкiвський порятунок тварин" — 50 тисяч гривень на корми для більше 600 тварин.
Організація надала допомогу 10 закладам, де утримуються коні (130 000 грн), двом закладам, де живуть дикі птахи — притулок "Рукавичка" в Славуті та криворізький притулок "Велесів Яр".

Кошти отримав Екопарк у Ковалівці, куди евакуювали тварин із харківського "Фельдман Екопарку". Крім того, цьому закладу активно допомогли місцеві громадяни та фермери — надали овочі, фрукти, сіно, зерно для тварин. Менський зоопарк в Чернігівській області, де утримуються дикі тварини, теж отримав допомогу від ГО.

Корми для тварин отримали два притулки в Харкові, міні-притулок у Запоріжжі, київський притулок "Льопа і компанія", притулок для собак у селі Бугаївка на Київщині та в інших регіонах.

Протягом тижня UAnimals отримала 24,8 тонн кормів від партнерів із-за кордону та з України. 28 березня до ряду міст вирушать автівки з кормами — планується відвезти 7 тонн у Київ, 5 тонн в Дніпро, 5 тонн у Харків та 2 тонни у Бориспіль.

За тиждень вдалося евакуювати більше 100 котів з притулку Ірини Добролюбової в Києві за кордон, раніше було вивезено частину тварин, втім, евакуація триває.

Як повідомляв портал, відомо яка наразі ситуація в Біосферному заповіднику “Асканія-Нова” імені Ф.Е. Фальц-Фейна, що розташований на території тимчасово окупованої Херсонської області й як можна допомогти тваринам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини