Головна Новини Суспільство події Захід робить ставку на Індію: Як відреагує Китай на нового лідера
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід робить ставку на Індію: Як відреагує Китай на нового лідера

Захід вважає Індію більш прогнозованою, тому робить ставку на неї, як на лідера серед країн Глобального півдня, заявила в ефірі Freedom політолог Олена Бордиловська. При цьому Індія вже погодилася взяти участь у саміті миру

22 травня 2024, 17:36
Поділіться публікацією:

Зараз іде боротьба за лідерство серед країн так званого Глобального півдня між Індією та Китаєм, заявила Олена Бордиловська. За її словами, Китай намагався сподобатися цим країнам завдяки своїм економічним ініціативам, а Індія ж використовує так звану м’яку силу і дипломатію.

Захід робить ставку на Індію: Як відреагує Китай на нового лідера

Індія

При цьому, відзначає експерт, Заходу більше сподобалася ідея, коли лідерство серед країн Глобального півдня займає саме Індія. Саме з нею йому зручніше вести діалог, адже вона займає на відміну від Китаю нейтральну позицію.

Втім, експерт визнала, що Індія говорить також із Росією та має із нею економічні відносини, проте країна також підтримує діалог зі Сполученими Штатами та Європейським Союзом.

Політолог відзначила, що згода Індії взяти участь у Глобальному саміті миру має надзвичайно велике значення для України, адже своїми діями вона показує шлях іншим країнам.

Разом з тим, додала Бордиловська, наразі невідомо, чи прийме участь у Глобальному саміті миру Китай, який має напружені стосунки зі Сполученими Штатами.

"Якщо китайські представники будь-якого рівня там будуть, це теж добре. Але це буде таке собі продовження суперництва представництва Глобального півдня між Індією та Китаєм”,
- вважає експерт.

При цьому вона додала, що Китай уже пропонував свої плани мирного урегулювання "кризи", на відміну від Індії. Як підкреслила експерт, Індія неодноразово підкреслювала, що тільки Україна має право вирішувати, що їй робити у війні з РФ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Індія підсунула "свиню" кремлівському диктатору Володимиру Путіну, заявивши, що візьме участь у Глобальному саміті миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини