Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем’єр Моді підсунув Путіну «свиню», яка зачепить і Китай: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Моді підсунув Путіну «свиню», яка зачепить і Китай: що сталося

Своєю участю у Глобальному саміті миру прем’єр Індії Нарендра Моді вщент зруйнував плани кремлівського диктатора Володимира Путіна, які були пов’язані із Глобальним самітом миру, вважає політтехнолог Олексій Голобуцький

21 травня 2024, 19:54 comments5672
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що Індія таки прийняла рішення брати участь в італійському саміті G7 13-15 червня і у швейцарській конференції щодо України 15-16 червня. Це підтвердив прем'єр Нарендра Моді.

Прем’єр Моді підсунув Путіну «свиню», яка зачепить і Китай: що сталося

Нарендра Моді

Цілком ймовірно, вважає політтехнолог Олексій Голобуцький, що можливість брати участь у першому коштувала обов'язкової участі у другому. Хоча, за його словами, Моді ще донедавна був дуже непевний, чи Індії варто псувати стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним і брати участь в заході, куди Росію принципово не планували запрошувати. Не виключено, додає експерт, що Моді просто змусили: хочеш запрошення до Італії — береш "в навантаження" і швейцарський саміт миру.

"Однак якщо Індія дійсно братиме участь в обох заходах — то закономірно Моді як лідер понад мільярдної країни спробує і утвердити Індію в ролі головного "незалежного посередника" у нашій війні. І от це вже точно не влаштує Сі",
— вважає Голобуцький.

За його словами, Китай надзвичайно масштабно конкурує з Індією в усьому, щоб просто взяти і віддати Моді провідну роль в організації переговорів.

Тобто, вважає експерт, очевидно, Китай попри весь висловлений скепсис зустрічі без Росії щодо російсько-української війни безідейні таки піде на те, щоб позначити свою присутність, щоб не давати приводу думати над зміною лідера серед країн Глобального півдня.

При цьому, вважає Голобуцький президенту Китаю Сі Цзиньпіну гарантовано байдуже, наскільки по-дурному почуватиметься Кремль, який уже встиг заявити, що мовляв, Китай не буде приймати участь у Глобальному саміті миру.

"Цілком можливо, що участь Індії спонукає взагалі весь Глобальний Південь активно підключитись до процесу. І зруйнувати плани Путіна "Росії не буде в Швейцарії — значить, майже нікого там не буде і можна буде сказати, що зібрання не представницьке і некомпетентне". Тобто, Путін виступав би організатором своєрідного бойкоту. А тут Моді зриває такі плани",
— вважає експерт.

За його словами, уже зрозуміло, що думка кремлівського диктатора Путіна є останнім, на що зважатимуть Моді, Сі і навіть Рамафоса, якщо "Велика сімка" виставить певні умови.

"Бо власні інтереси пріоритетніші. А Путін з санкційним тиском і так ніде не дінеться, буде "дружити" за будь-яких обставин",
— додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що участь Моді у Глобальному саміті миру є важливим сигналом світовій спільноті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини