Головна Новини Суспільство події Загравання з Путіним: що ООН пропонує агресору в обмін на зерновий коридор
commentss НОВИНИ Всі новини

Загравання з Путіним: що ООН пропонує агресору в обмін на зерновий коридор

Частиною пакету є включення європейської дочірньої компанії російського банку "Зіраат" (Россільгоспбанк) до системи SWIFT

2 вересня 2023, 13:57
Поділіться публікацією:

ООН проаналізувала вимоги Росії та представила для ознайомлення Москви "набір конкретних пропозицій" щодо продовження "зернової угоди". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек організації Гутерріш, пише державне турецьке агентство "Anado".

Загравання з Путіним: що ООН пропонує агресору в обмін на зерновий коридор

Антоніу Гутерріш. Фото: з відкритих джерел

"У нас є конкретні вирішення проблем, які дозволяють забезпечити більш ефективний доступ російських продуктів харчування та добрив на світові ринки", — зазначив Антоніу Гутерріш.

Генсек наголосив, що ООН "взяла до уваги запити Росії".                                                      

Новий пакет пропозицій ООН щодо "зернової угоди" передбачає перепідключення "Россільгоспбанку" до SWIFT та розморожування активів російських компаній. Фактично цим ООН на чолі з Гутеррішем показує, що шантаж Кремля спрацював і вимоги Росії будуть враховані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у четвер, 31 серпня, у Москві відбулася зустріч глави МЗС Туреччини – Хакана Фідана та РФ – Сергія Лаврова. Дипломати обговорили повернення Росії до "зернової угоди". Однак зрушень поки що немає – РФ продовжує шантаж і виставляє ультиматуми. Які шанси, що Туреччина, ООН, весь цивілізований світ – зможуть у вересні повернути Росію до угоди, з якої вона вийшла 17 липня? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – німецький контейнеровоз Joseph Schulte став першим торговим судном, яке вийшло з Одеси тимчасовим коридором, відкритим Україною після виходу Росії з так званої "зернової угоди".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини