Головна Новини Суспільство події Заборона телеканалів "112", NewsOne, ZIK, "Перший Незалежний" пов'язана з репресіями проти опозиції - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона телеканалів "112", NewsOne, ZIK, "Перший Незалежний" пов'язана з репресіями проти опозиції - експерт

Президент американської організації Freedom House написав відкритий лист до Байдена стосовно закриття українських телеканалів

5 вересня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Перед візитом президента Зеленського до США та його зустріччю із Джо Байденом президента американської організації Freedom House написав відкритий лист до Байдена. Про це пише 112.юа.

Заборона телеканалів "112", NewsOne, ZIK, "Перший Незалежний" пов'язана з репресіями проти опозиції - експерт

Заборона телеканалів нерозривно пов'язана з репресіями проти опозиції, фото 112.ua

За словами політичного публіциста Олександра Зубченка, це серйозний сигнал, щось симптоматичне та маркерне й взагалі фантастика. Адже це означає, що тема репресій про засоби масової інформації "112", NewsOne, ZIK, "Першого незалежного" та опозиціонера Медведчука зазвучала в політичному порядку США. Публіцист також додав, що, скоріш за все, це тільки початок.

ема "переслідування ЗМІ" стає важливою для Штатів. Вони її інформаційно "підсвітили", і це вже послабило переговорні позиції Офісу президента. Відмахнутися просто так від письма Freedom House не вийде", — вважає Олександр Зубченко.

Також він наголосив, що в листі вказано, що "президент Зеленський продовжує використовувати виконавчу владу без судового нагляду для покарання ЗМІ, технологічних платформ, журналістів і вебсайтів під приводом боротьби з дезінформацією". Публіцист провів паралель із темою свободи слова, яку було застосовано для дестабілізації Радянського Союзу.

"Ми ж пам'ятаємо, як тема "свободи слова" активно використовувалася при операції по дестабілізації СРСР. Дисиденти, "жертви КДБ". Тепер усе це використовується проти Зеленського", — наголосив Зубченко.

Зазначимо, що президент підписав указ про застосування санкцій на термін у 5 років проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK взимку 2021 року. Журналісти підсанкційних телеканалів створили нове ЗМІ — телеканал "Перший Незалежний", але його теж вимкнули.

З лютого відповідно до указу президента було введено санкції проти очільника політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко. Печерський суд Києва продовжив Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 7 вересня.

У партії заявляли, що вважають такі заходи з боку влади відвертою і цинічною політичною розправою над опозиційним політиком. Своєю чергою адвокати Віктора Медведчука подавали апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про продовження запобіжного заходу політику, втім судді 30 липня відхилили її.

Як повідомляв портал "Коментарі", що блокування телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK порушує міжнародні стандарти. Такого висновку дійшла Моніторингова місія ООН з прав людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини