Головна Новини Суспільство події Заборона судам скасовувати рішення РНБО: до чого призведе скандальний законопроект "Слуг народу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона судам скасовувати рішення РНБО: до чого призведе скандальний законопроект "Слуг народу"

На думку експерта, Офіс президента готує абсолютну узурпацію влади

24 червня 2021, 12:30 comments1400
Поділіться публікацією:

Народні обранці від партії "Слуга народу" внесли до Верховної Ради законопроект, який передбачає заборонити судам зупиняти дію санкцій Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Законопроект уже передали на розгляд комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Заборона судам скасовувати рішення РНБО: до чого призведе скандальний законопроект "Слуг народу"

РНБО. Колаж "Коментарі"Д.Романюк

Політичний оглядач Павло Нусс вважає, що на тлі падаючого рейтингу державного глави Володимира Зеленського, Офіс президента готує абсолютну узурпацію влади.

"Члени фракції Зеленського "Слуга народу" внесли до Верховної Ради законопроект, яким пропонують буквально заборонити судам зупиняти або скасовувати рішення Ради національної безпеки і оборони. Відповідний документ вже опублікований на сайті Верховної Ради. Зараз законопроект передали на розгляд парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки. Цим рішенням вони пропонують Зеленському та його піар-штабу РНБО замінити судову систему й Конституцію ", — говорить експерт.

Більш того, відзначає Павло Нусс, молодший брат першого віце-спікера Микола Стефанчук запропонував надати Зеленському право приймати свавільні "політико-правові рішення як виключно кримінально-правову необхідність".

"Що це означає? Абсолютну узурпацію влади. Такий ось аналог білорусифікаціі. Наприклад, захоче Зеленський заборонити опозицію або критику влади в ЗМІ — заявить про необхідність політико-правого рішення і напише Указ. Чи захоче перенести вибори президента — збере РНБО, приймуть таке рішення, підпише указ і...вуаля — українці позбавлені права вибору і бути обраними. Чи захоче віддати ОРДЛО і Крим Росії — заявить про політико-правове рішення і підпише "узаконену" капітуляцію, і багато, багато, багато іншого. Іншими словами, такими ініціативами "слуги" Зеленського зондують громадську думку щодо можливості повної узурпації влади", — резюмує політичний оглядач.

Раніше портал "Коментарі" писав, що РНБО ввів повний пакет санкцій відносно українського підприємця Дмитра Фірташа і російського бізнесмена Павла Фукса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віталій

24 червня 2021, 15:26

Давно пора.

Олексій

24 червня 2021, 12:23

Панове, будьмо пильними, не дамо бубочці стати диктатором!


Новини